- Berichten
- 5.627
Voor 4 tot 6 personen:
- 1 kilo geschilde aardappelen
- 100 ml. melk /room (of 1/2 om 1/2 )
- 1 losgeklopt ei
- 1 flinke teen knoflook
- 1 a 2 tl (Dijon) mosterd
- Paar slagen zwarte Peper uit de molen
- 1/2 kippenbouillonblokje verkruimeld of Zout (of 2 tl. Vegeta)
- Nootmuskaat
- 1.1/2 - 2 ons jong belegen kaas
Variatietip: vervang het topping gedeelte (1/4 deel) van de jong belegen kaas voor geraspte mozzarellakaas (geen mozzarella bol )
Aardappels schillen en in dunne plakjes snijden.
Ovenvaste schaal eventueel met boter insmeren.
In een kom melk/room vermengen met, ei , peper, zout, nootmuskaat, mosterd en knoflook (uitgeperst of zeer fijngehakt).
De aardappelschijfjes toevoegen, goed omscheppen en 3/4 van de kaas toevoegen en weer goed doorscheppen
Het aardappelschijfejes mengsel verdelen in de ovenschaal, en goed aandrukken.
De rest van de kaas erover strooien (en eventueel wat klontjes boter.)
De BBQ klaarmaken voor indirecte warmte op 180-210 gr.C
De Gratin in 1 uur en 20-30 min. gaar laten worden, met een mooie bruine laag.
(Getoonde foto's is de helft van de ingredi?nten)