- Berichten
- 627

Aangezien ik een fan ben van cheesecake, leek het me leuk om dit voor het NK te maken.
Het idee was om een mini cheesecake te maken, en op internet vond ik een bakvorm speciaal voor mini cheesecake.
Na wat experimenteren met div recepten, had ik voor mij de ideale cheesecake. Omdat nog niet bekend was, wat de organisatie als hoofdingredient zouden verstrekken, had ik besloten om gewoon even een sausje uit een flesje te nemen voor de cheesecake.
Zodra het fruit bekend zou worden, zou ik dat in mijn saus gaan verwerken.



Ik vond een cheesecake alleen te weinig, en ergens heb ik het stomme idee opgevat om het op te vrolijken met macarons.... maar dan wel van de bbq.....
Voor diegene die ze nog nooit gemaakt hebben, macarons zijn kleine koekjes, die (voor mij tenminste) erg lastig te maken zijn, er kan een helehoop fout gaan, als er 1 stap niet goed gaat, kan je het wel vergeten, en dat heeft me aardig wat kopzorgen gekost, in de oven ging het wel, maar op de bbq, is toch echt een heel ander ding.

Uiteindelijk is het me pas goed gelukt in de laatste week voor het NK.

Toen bekend was dat het hoofdingredient, aardbeien waren, ben ik daarmee aan de gang gegaan.





Het bordje met alleen de cheesecake en macarons vond ik nog steeds wat kaal, en besloot om er een crumble van gemarineerde zomervruchten (die ik ook als vulling op het vorige NK heb gebruikt) omheen te doen.
Cheesecake met een aardbeien rozenwatersaus, geserverveerd met een macaron gevuld met een creme van slagroom, witte chocolade en rozenwater afgewerkt met granaatappelpitjes op een bedje van crumble met gemarineerde zomervruchten.
Hieronder mijn spiekbriefje:

OP het NK zelf:






