Afgelopen zaterdag was het dan zover, mijn eerste offici?le bbq run. Eens wat anders dan ritueel vlees verbranden.
@noskos..je hebt het resultaat al gezien maar hier de hele repo
Wat hadden we op de planning:
De Rub
Ik heb als basis het recept van "Magic Dust" bekeken en hier uiteraard lekker een klein beetje afgeweken:
We houden allemaal van een pittig randje dus dat heb ik verwerkt in de rub. 's Ochtends ben ik nog volop aan het klussen geweest thuis. Dus het rub mengen met de hand heb ik geweten... nomdedju ik wist precies waar alle kleine wondjes zaten om mijn handen.
Van bovenstaande hoeveelheid heb ik de helft gebruikt voor een 1,5 kilo kip.
De kip lekker in de rub gezet (ongeveer 1,5u)
BBQ opgestart
De kip verwent met een blikje 8.6
En ons zelf met (meerdere) bok..... (en de overgebleven 8.6 uiteraard)
De bbq stond al lekker te gloeien dus de kip tussen de kolen geplaatst en de geweekte bourbon snippers erbij (en afscheidgenomen van de haren op arm)
Na 1,5 uur op de Q tussen
Terwijl de kip stond te rusten hebben we de (10 min) voorgekookte maiskolven nog even op de grill gegooid
Het was over heerlijk... De kip had een borst temp van 76 en de dijen van 81. Bij het aansnijden, een bout voor mijn nichtje, was al duidelijk hoe gaar ze was. Ik had alleen een botje beet toen ik de poot beet pakte om te snijden. Gleed eruit alsof het bier in mijn droge keel was.
Er is bijna een familie-ruzie ontstaan over wie het het meeste velletje kreeg.
En ik? ik mocht genoegen nemen met een stukje vel, een wing en al het rest vlees wat ik nog van de kip kon "pulken".
De volgende keer zorg ik dat ik dus echt wel dat ik 2 kippen in de Q zet
@noskos..je hebt het resultaat al gezien maar hier de hele repo

Wat hadden we op de planning:
- BCC met een 8.6 (met JD bourbon rookhouthout - niet op de foto)
- maiskolven
- verse friet
De Rub

Ik heb als basis het recept van "Magic Dust" bekeken en hier uiteraard lekker een klein beetje afgeweken:
- 2 eetlepels paprikapoeder (mild)
- 2 eetlepels paprikapoeder (pikant)
- 2 eetlepels fijn zeezout
- 1 eetlepel ruwe rietsuiker
- 1 eetlepel vanille suiker
- 1 eetlepel mosterdpoeder
- 2 eetlepels Amerikaanse chilipoeder
- 2 eetlepels gemalen komijn
- 1,5 eetlepel versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels knoflookpoeder
- 1 eetlepel cayennepeper
We houden allemaal van een pittig randje dus dat heb ik verwerkt in de rub. 's Ochtends ben ik nog volop aan het klussen geweest thuis. Dus het rub mengen met de hand heb ik geweten... nomdedju ik wist precies waar alle kleine wondjes zaten om mijn handen.
Van bovenstaande hoeveelheid heb ik de helft gebruikt voor een 1,5 kilo kip.

De kip lekker in de rub gezet (ongeveer 1,5u)

BBQ opgestart

De kip verwent met een blikje 8.6

En ons zelf met (meerdere) bok..... (en de overgebleven 8.6 uiteraard)


De bbq stond al lekker te gloeien dus de kip tussen de kolen geplaatst en de geweekte bourbon snippers erbij (en afscheidgenomen van de haren op arm)

Na 1,5 uur op de Q tussen
Terwijl de kip stond te rusten hebben we de (10 min) voorgekookte maiskolven nog even op de grill gegooid
Het was over heerlijk... De kip had een borst temp van 76 en de dijen van 81. Bij het aansnijden, een bout voor mijn nichtje, was al duidelijk hoe gaar ze was. Ik had alleen een botje beet toen ik de poot beet pakte om te snijden. Gleed eruit alsof het bier in mijn droge keel was.
Er is bijna een familie-ruzie ontstaan over wie het het meeste velletje kreeg.
En ik? ik mocht genoegen nemen met een stukje vel, een wing en al het rest vlees wat ik nog van de kip kon "pulken".
De volgende keer zorg ik dat ik dus echt wel dat ik 2 kippen in de Q zet
