BasBQ
Beef en Steak

4 kg Buiksparerib (1 stuk) - hoe lang

 

eamesz

Kooltjesharker
Berichten
188
Beste Q-ers,

Ik heb een buikspare rib van 4 kg in de diepvries. Ontdooien is geen probleem, maar hoelang op de Q?

Mijn grootste rib is 2,4 kg geweest en die ging via de 3-2-1 methode tot perfectie. Maar wat te doen met een monsterrib van 4 kilo? (zeer dik bevleesd).

Gr. Erwin
 
Ik denk dat de 3,2,1 methode prima zal werken, desnoods duw je een thermometer in 't vlees
 
Hoi Wouter,

Was ook mijn idee, thermometers voldoende hier... (4x fantast, 2x CDN en 1x thermopen).

Ik ben bezig met een tijdschema te maken (vlees is wispelturig, dus grove schets) om de hele middag en gedeelte avond door te komen met Buikspareribs, Picanha, Pulled Pork, Zalm op plank, ABT's etc etc.

Gr. Erwin
 
Ik ben benieuwd naar de foto's :)
Je kan 80C aanhouden voor de temp.
 
Terug
Bovenaan Onderaan