Beef en Steak

3e kerstdag/herkansing

 

Xplosiv

Stoker
Berichten
460
Vandaag opnieuw geprobeerd om chunck roast te maken. Gisteren kreeg ik de BBQ gewoon niet hoger dan 105. Terwijl het in het begin gewoon lekker opliep. Dat werdt dus snel naar de super om zn veelste duur gourmet pakket te kopen.

Dus vandaag vroeg eruit. En optijd de bbq aan. Weer lekker snel omhoog. Nu ff wat langer gewacht met knijpen. Temperatuur was tussen de 115 a 125.

20251225_141448.jpg

Na het trimmen

20251225_142611.jpg

In de rub en de losse stukjes opgebonden.

20251227_140100.jpg

Tijd om in te pakken.

20251227_140304.jpg

20251227_172647.jpg

En na 6 uur en 56min is hij dan 92 graden. En doorstaat hij de priktest.

20251227_180821.jpg

Na het rusten zag hij er smakelijk uit.

20251227_181005.jpg

Tijd om hem aan te snijden.
Heerlijk stuk vlees. Was het wachten zeker waard.

20251227_180612.jpg

En ondertussen kan de blauwe bessen cobler ook op de BBQ.
In het cakebeslag heb ik de melk vervangen door Sprite. 7up zou ook kunnen. Raar idee, maar best lekker.
20251227_190307.jpg


20251227_190255.jpg
 
Wat vervelend dat het gisteren niet lukte, vreemd dat ie niet warmer wilde worden. Daar moet toch een reden voor zijn, of een combinatie van omstandigheden.

Fijn dat het vandaag goed is gelukt. Wil dit graag ook nog eens maken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan