Kamadojoe1983
Sprokkelaar
- Berichten
- 37
Het is prachtig weer dus tijd voor een 321 spareribs run.
Bij de Makro een doos iberico dik bevleesde ribs gehaald.
In de kast stond nog een basis rub die ik heb gebruikt.
Even het vel van de ribben afhalen en de rub kan eroverheen.
Op dit forum gelezen dat je voor spareribs naar de Ikea moet voor een pannendeksel rek dus deze kon ik nu gelijk mooi testen.
Werkt perfect
Na 3 uur de ribs ingepakt.
En weer na 2 uurtjes de ribs uitgepakt en afgelakt met rimboe saus en gelijk terug op de bbq.
Helaas helemaal vergeten om nog een foto te maken van eindresultaat.
De spareribs waren erg mals en de botjes vielen er uit.
De smaak was ook goed.
Maar toch niet 100% tevreden met het eindresultaat.
De volgende keer ga ik de ribs korter op de bbq leggen 2 1 1 of korter. De rub vond ik te donker van kleur geworden en de ribs mogen wel iets meer bite hebben.
Ook de saus om af te lakken wil ik gaan verbeteren.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Bij de Makro een doos iberico dik bevleesde ribs gehaald.
In de kast stond nog een basis rub die ik heb gebruikt.
Even het vel van de ribben afhalen en de rub kan eroverheen.




Op dit forum gelezen dat je voor spareribs naar de Ikea moet voor een pannendeksel rek dus deze kon ik nu gelijk mooi testen.
Werkt perfect


Na 3 uur de ribs ingepakt.


En weer na 2 uurtjes de ribs uitgepakt en afgelakt met rimboe saus en gelijk terug op de bbq.

Helaas helemaal vergeten om nog een foto te maken van eindresultaat.
De spareribs waren erg mals en de botjes vielen er uit.
De smaak was ook goed.
Maar toch niet 100% tevreden met het eindresultaat.
De volgende keer ga ik de ribs korter op de bbq leggen 2 1 1 of korter. De rub vond ik te donker van kleur geworden en de ribs mogen wel iets meer bite hebben.
Ook de saus om af te lakken wil ik gaan verbeteren.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk