BasBQ
Beef en Steak

321 spareribs

Kamadojoe1983

Sprokkelaar
Berichten
37
Het is prachtig weer dus tijd voor een 321 spareribs run.
Bij de Makro een doos iberico dik bevleesde ribs gehaald.
In de kast stond nog een basis rub die ik heb gebruikt.
Even het vel van de ribben afhalen en de rub kan eroverheen.
555d3d971e7597c858bb2d62ba583cb2.jpg

a9f7bd7f0bd8b104a35fde5974c49bb5.jpg

ebf149a93665cdcb70a8d5d3daf5a593.jpg

59761d3d24b5063b35f14efd0e4872b3.jpg


Op dit forum gelezen dat je voor spareribs naar de Ikea moet voor een pannendeksel rek dus deze kon ik nu gelijk mooi testen.
Werkt perfect

1f2910a9ed55a9bcadccb00a74bbb7f5.jpg



Na 3 uur de ribs ingepakt.

380ab8a380bd82a16a7caaf9c68799f0.jpg


885c86124b1d6ffbb6fb223316a4dd4b.jpg


En weer na 2 uurtjes de ribs uitgepakt en afgelakt met rimboe saus en gelijk terug op de bbq.

10eb801cb6f32f81cd2bb9c07b07b2e1.jpg


Helaas helemaal vergeten om nog een foto te maken van eindresultaat.

De spareribs waren erg mals en de botjes vielen er uit.
De smaak was ook goed.

Maar toch niet 100% tevreden met het eindresultaat.
De volgende keer ga ik de ribs korter op de bbq leggen 2 1 1 of korter. De rub vond ik te donker van kleur geworden en de ribs mogen wel iets meer bite hebben.
Ook de saus om af te lakken wil ik gaan verbeteren.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Al doende leert men 321 is goed voor spareribs die wat dikker uit gesneden zijn maar de meeste ribben die je hier koopt zijn "baby back" ribs als je meer vlees op je botjes wilt moet je vragen naar dik bevleesde ribben meestal krijg je dan buikribben die zijn anders uitgesneden maar ook vaak wat vetter.
Je moet de tijden meest wat aanpassen door ze veel te maken krijg je daar wat zicht op.
 
Laatst bewerkt:
Ik heb gister precies hetzelfde gedaan qua stappen en de tijd, temperatuur tussen de 110-120. In tegenstelling tot wat je beschrijft, waren mijn ribben nog aardig hard. Wel eetbaar en de smaak was erg goed, maar ik verwacht toch van ribben die zes uur liggen de roken en ingepakt zijn, dat ze wat zachter zijn. Zal zoals Hans aangeeft een kwestie van veel maken zijn, dit is pas mijn tweede poging.
 
Dit zijn de zelfde ribben als ik had. Kwamen ook van de Makro. Vond ze niet echt dik bevleesd. Heb ze hot en fast gedaan. Vind ik zelf ook lekkerder. En de smaak van Iberico varken komt zo meer tot zijn recht. Voor m’n vrouw wel low en slow. Met inpakken enz. Die ribben vielen zowat uiteen. Vind deze ribben niet echt geschikt voor 3-2-1. Ze zijn wel heel erg lekker.
Probeer eens de Easterwood methode van Frits. Echt een aanrader
 
Mooie ribben, maar de groothandels hebben een ander idee over dikbevleesde ribben ;).
 
  • Leuk
Waarderingen: Hans
Het IKEA-rekje is slecht verkrijgbaar (aan mijn kant van het land). Ik heb een alternatief gevonden:

Kost €6,99.
 
Het IKEA-rekje is slecht verkrijgbaar (aan mijn kant van het land). Ik heb een alternatief gevonden:

Kost €6,99.
Thanks voor de tip, ga er gelijk 1-2 halen. Vind de "merk" ribrekken veel te duur, eigenlijk is 6.99 veel te duur voor wat het werkelijk is. Maar al wel een stuk redelijker.
 
Terug
Bovenaan Onderaan