BasBQ
Beef en Steak

3 gangen van de bbq

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.094
Hoi BBQ - vrienden.

Al een tijdje niets meer geplaatst, maar wel lekker mee gelezen.

Nu kregen we mee-eters (what's in a word  :p) en een persoon was (yep, is nu verleden tijd  B-)) geen liefhebber van rood vlees. Aha, uitdaging  B-)

Zo heb ik een tijdje geleden het recept "bacon gamba "  van Nosmo uit het recepten deel "nat spul" gelezen. Dit leek me erg lekker en ideaal als voorgerecht. Dus deze gamba geserveerd samen met heerlijk stokbrood met roomboter , een goede pat? en een beetje sla.

Als hoofdgerecht een altijd heerlijke picanha, met de chimmichurry van Mac.
Dit om de geen-rood-vlees liefhebber eens kennis laten maken met :jawel, onweerstaanbaar rood vlees.

En voor de derde gang, dessert, een taartje van filodeeg, gevuld met slagroom en vers fruit. Ge?nspireerd door het recept van Ceriel uit het recepten deel "desserts".

Hier volgen de pic's

Picanha met alleen zout. Peper kan later naar smaak toegevoegd worden.


De gamba in de marinade


Helaas van de gamba geen foto op de bbq, dus niet gebeurd, maar wel van het eindresultaat.


Ondertussen lag de picanha op de bbq


En nadat het voorgerecht op was, even de filodeeg bakjes gemaakt


Kort daarna de picanha affakkelen
Altijd leuk voor de visite  :D


En tijdens het rusten van de picanha de filodeeg gebakken op de nog hete bbq


De picanha na het rusten en aangesneden (hoe rood wil je het hebben  :) )


Op een bordje


En uiteraard ook nog het dessert



We hebben werkelijk heerlijk gegeten.
De gerechten combineren goed met elkaar en het dessert is perfect luchtig na een schranspartij.
En de geen-rood-vlees liefhebber? Die is om  :D

Mission accomplished  B-)

Nosmo, Mac en Ceriel, dank voor de inspiratie.

Bedankt voor het kijken.
Rick
 
Ziet er lekker uit, sie gambas gaan op de todo. Het dessert ook trouwens ;)
 
SilverFox zei:
Ziet er lekker uit, sie gambas gaan op de todo. Het dessert ook trouwens ;)

Zeker doen. Goed voor te bereiden en vraagt niet super veel tijd zodat je ook lekker je wijntje op je gemak kan drinken.
 
Wat een feestmaal!
 
jullie hebben lekker gegeten
 
Ziet er goed uit! Heb je om de Picanha af te fakkelen kolen toegevoegd? Of kon je de bbq zonder extra kolen zo opstoken?
 
Rob Reinerink zei:
Ziet er goed uit! Heb je om de Picanha af te fakkelen kolen toegevoegd? Of kon je de bbq zonder extra kolen zo opstoken?

Heb nog wel een kleine starter toegevoegd om de temperatuur hoog te houden, ook voor het bakken van het filodeeg.
 
was graag aangeschoven😂😜
 
Lekker hoor!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Terug
Bovenaan Onderaan