- Berichten
- 45
Vandaag voor de tweede keer ribs gemaakt op mn Weber. Beide keren dezelfde methode gebruikt:
- 3 uur met rook, 2 uur ingepakt en 1 uur met saus
- snake methode met cocos cubes en appel chunks als hout
- lekbak met appelsap en beetje water.
Bij de start de ribs gerubd, bij het inpakken ingesmeerd met boter, bruine suiker en beetje appel cider en het laatste uur Met saus en beetje bijgesmeerd na half uur.
Tijdens het roken ook nog gesprayd met azijn/cider/appelsap mengsel. Uiteraard hele proces de bbq keurig op 110-120 graden gehouden.
So far so good en ze smaken heerlijk. Er zijn echter twee dingen die ik niet snap:
1) eerste keer hadden de ribs een mooie rook ring, de tweede keer niet. Nu had ik de ribs bij een andere slager maar kan me bijna niet voorstellen dat dit de reden is
2) de ribs blijven redelijk taai, je moet aardig 'knagen' om al het vlees eraf te halen.
Vorige keer had ik 2 ribs zonder rek, deze keer 3 met een rek, kan dit de reden achter het ontbreken van de ring zijn?
Hopelijk kunnen jullie me op weg helpen met tips en tricks
Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
- 3 uur met rook, 2 uur ingepakt en 1 uur met saus
- snake methode met cocos cubes en appel chunks als hout
- lekbak met appelsap en beetje water.
Bij de start de ribs gerubd, bij het inpakken ingesmeerd met boter, bruine suiker en beetje appel cider en het laatste uur Met saus en beetje bijgesmeerd na half uur.
Tijdens het roken ook nog gesprayd met azijn/cider/appelsap mengsel. Uiteraard hele proces de bbq keurig op 110-120 graden gehouden.
So far so good en ze smaken heerlijk. Er zijn echter twee dingen die ik niet snap:
1) eerste keer hadden de ribs een mooie rook ring, de tweede keer niet. Nu had ik de ribs bij een andere slager maar kan me bijna niet voorstellen dat dit de reden is
2) de ribs blijven redelijk taai, je moet aardig 'knagen' om al het vlees eraf te halen.
Vorige keer had ik 2 ribs zonder rek, deze keer 3 met een rek, kan dit de reden achter het ontbreken van de ring zijn?
Hopelijk kunnen jullie me op weg helpen met tips en tricks

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk