BasBQ
Beef en Steak

3-2-1 Spareribs

 
 

W3b3r-Bokx

Sprokkelaar
Berichten
30
Vandaag weer heerlijk 3-2-1 Spareribs gemaakt op de weber master touch premium. Gepofte aardappel en wat salade erbij en heerlijk gegeten ๐Ÿ˜‹

20230430_180002.jpg


20230430_172212.jpg


20230430_144305.jpg


20230430_144300.jpg
 
Ze zien er nogal bleekjes uit of ligt het aan mij?!
 
Lekker man, hier ook de weber master touch premium. Top ding om die ribs op te maken. Heb je echt aan de 3-2-1 gehouden? Vind ze dan vaak iets te 'klaar'. Of is dat jullie voorkeur?

en hoe vol maak jij je firestarter en hoeveel hete briketten vul je je kolen ring mee?
 
Lekker man, hier ook de weber master touch premium. Top ding om die ribs op te maken. Heb je echt aan de 3-2-1 gehouden? Vind ze dan vaak iets te 'klaar'. Of is dat jullie voorkeur?

en hoe vol maak jij je firestarter en hoeveel hete briketten vul je je kolen ring mee?
Die W57MTP staat hier ook. Top ding.
Ik heb die kolenring nooit gebruikt.
Gewoon snake of minion. 4 รก 5 hete briketten aan de start en hobbelen met die geit. .
 
Lekker man, hier ook de weber master touch premium. Top ding om die ribs op te maken. Heb je echt aan de 3-2-1 gehouden? Vind ze dan vaak iets te 'klaar'. Of is dat jullie voorkeur?

en hoe vol maak jij je firestarter en hoeveel hete briketten vul je je kolen ring mee?
Ja wij vinden dat juist lekker, dat je maar hoeft te niezen en ze vallen van het bot ๐Ÿ˜‚.

Ik doen 11 warme kokosbriketten in de bbq, snake maak ik buiten de kolen ring (2 onder 1 boven) en dan de diffuser plate erop en gaan ๐Ÿ˜
 
Ja wij vinden dat juist lekker, dat je maar hoeft te niezen en ze vallen van het bot ๐Ÿ˜‚.

Ik doen 11 warme kokosbriketten in de bbq, snake maak ik buiten de kolen ring (2 onder 1 boven) en dan de diffuser plate erop en gaan ๐Ÿ˜
oh je gebruikt die kolen ring niet met de minion methode?
 
Klopt, krijg dan de temperatuur niet goed en de tijd weet ik niet goed in te schatten. Mocht je nog tips hebben, dan wil ik het zeker een kans geven ;)
Tot op heden ben ik nog geen hele grote fan van de kolenring, maar die heb ik steeds zonder waterbak gebruikt. Onlangs heb ik een brisket gemaakt met een snake. Daarbij had ik wel een waterbak gebruikt en dat ging super! Weet niet of het zo goed ging door de snake, of ook door het water. De volgende keer doe ik een experiment met kolenring en waterbak. ๐Ÿ˜„
 
Tot op heden ben ik nog geen hele grote fan van de kolenring, maar die heb ik steeds zonder waterbak gebruikt. Onlangs heb ik een brisket gemaakt met een snake. Daarbij had ik wel een waterbak gebruikt en dat ging super! Weet niet of het zo goed ging door de snake, of ook door het water. De volgende keer doe ik een experiment met kolenring en waterbak. ๐Ÿ˜„
Heb met kerst een brisket gemaakt met de kolen ring (en water bak) vond die ook erg goed gelukt, zat tegen het randje aan van de kolen na 9 uur was die klaar en alles was helemaal op.
 
Klopt, krijg dan de temperatuur niet goed en de tijd weet ik niet goed in te schatten. Mocht je nog tips hebben, dan wil ik het zeker een kans geven ;)
Zou dan graag eens een foto willen zien hoe jij het doet, wellicht wil ik dat eens proberen :p

Maar ik steek (soms met fire starter, soms in de kolenring zelf) een stuk of 6-7 briketjes aan in het midden van de ring. Vul daarna de rest van de ring met brikette en leg er soms 2 op elkaar. Red met die opstelling 9-10 uur op de weber. Met Kerst een brisket net aan gered, spareribs zijn prima te doen zo. Temp blijf met de onderste regelaar op smoke rond de 110-115 graden.
 
Zou dan graag eens een foto willen zien hoe jij het doet, wellicht wil ik dat eens proberen :p

Maar ik steek (soms met fire starter, soms in de kolenring zelf) een stuk of 6-7 briketjes aan in het midden van de ring. Vul daarna de rest van de ring met brikette en leg er soms 2 op elkaar. Red met die opstelling 9-10 uur op de weber. Met Kerst een brisket net aan gered, spareribs zijn prima te doen zo. Temp blijf met de onderste regelaar op smoke rond de 110-115 graden.
Als jij een foto van die opstelling hebt zal ik de mijne ook zeker met je delen ;) bedankt voor jouw tip die ga ik dan ook zeker een keer proberen!
 
Tot op heden ben ik nog geen hele grote fan van de kolenring, maar die heb ik steeds zonder waterbak gebruikt. Onlangs heb ik een brisket gemaakt met een snake. Daarbij had ik wel een waterbak gebruikt en dat ging super! Weet niet of het zo goed ging door de snake, of ook door het water. De volgende keer doe ik een experiment met kolenring en waterbak. ๐Ÿ˜„
Ik gebruik de kolenring voor de diffuserplate, die moet toch ergens op liggen. Water werkt zeker goed, blijft naar mijn idee ook de temperatuur heel stabiel van!
 
Ribbies zijn altijd fijn.
Ik heb die kolenring en difuserplate nooit gebruikt.
Afscheiding tussen de snake en de ribbels en gaan met die Q.
 
Terug
Bovenaan Onderaan