BasBQ
Beef en Steak

3-2-1 spare-ribs.........omdat het kan...

Green smile

Tondelzoeker
Berichten
4
Vandaag maar eens een dagje besteed voor het bereiden van 2 Iberico spare-ribs. Het was er een keurig weertje voor.
De Bastard aan het eind van de ochtend aangestoken, en ondertussen de ribs in de keuken bereid. Vliesje eraf, ff oliën en dan inrubben. Heb ze gelijk maar gehalveerd, want echt passen doen ze niet op een compact. Ze zouden iets uitsteken waarschijnlijk 😁 Na een half uurtje de temp stabiel, appel en kersen chunk erin, dus tijd voor het Ikea rekje met ribjes op het rooster voor de eerste sessie.
20210825_122232.jpg

Omdat m'n eerste run met een rib zo goed als mislukte (thermometer in dome gaf bijna 100 graden minder aan dan de werkelijke temp) ga ik nu alleen maar van m'n inkbird uit. Na zo'n 2 uur ff stiekem gekeken, en zag dat het de goede kant op ging. Na 2.5 uur heb ik ze eraf gehaald vanwege de mooie kleur en voelde dat de bark stevig was.
20210825_145610.jpg

Lekker ingepakt met wat roomboter, licht bruine suiker en wat agavesiroop, en gestapeld weer terug gelegd.
20210825_152735.jpg

Na een goed uurtje uitgepakt en weer verder laten garen. Een goed half uur nadien met een kerntemp van 83 graden, ze stuk voor stuk afgelakt met de heerlijke bbqsaus van Noskos. Hierna door richting de 90 graden. Hij haalde de temp niet, de eetlust won het van het geduld. Het was net niet fall of the bone, maar mals was ie zeker.
20210825_170431.jpg
20210825_170421.jpg

Al met al was dit een lekkere run.
Maar ff nog een vraagje aan jullie specialisten........
Hoe voorkom je een te grote temperatuur val, als ik ff de dome opengooi, valt m'n temp van 115 terug naar begin 70, om daarna langzaam weer terug te krabbelen. Lijkt mij niet zo bevorderlijk voor het garen. Maar misschien maak ik me druk om niets 😇
 
Ziet er heerlijk uit, had best een ribje willen proeven. 😉
 
Vandaag maar eens een dagje besteed voor het bereiden van 2 Iberico spare-ribs. Het was er een keurig weertje voor.
De Bastard aan het eind van de ochtend aangestoken, en ondertussen de ribs in de keuken bereid. Vliesje eraf, ff oliën en dan inrubben. Heb ze gelijk maar gehalveerd, want echt passen doen ze niet op een compact. Ze zouden iets uitsteken waarschijnlijk 😁 Na een half uurtje de temp stabiel, appel en kersen chunk erin, dus tijd voor het Ikea rekje met ribjes op het rooster voor de eerste sessie.
Bekijk bijlage 27757
Omdat m'n eerste run met een rib zo goed als mislukte (thermometer in dome gaf bijna 100 graden minder aan dan de werkelijke temp) ga ik nu alleen maar van m'n inkbird uit. Na zo'n 2 uur ff stiekem gekeken, en zag dat het de goede kant op ging. Na 2.5 uur heb ik ze eraf gehaald vanwege de mooie kleur en voelde dat de bark stevig was.
Bekijk bijlage 27758
Lekker ingepakt met wat roomboter, licht bruine suiker en wat agavesiroop, en gestapeld weer terug gelegd.
Bekijk bijlage 27759
Na een goed uurtje uitgepakt en weer verder laten garen. Een goed half uur nadien met een kerntemp van 83 graden, ze stuk voor stuk afgelakt met de heerlijke bbqsaus van Noskos. Hierna door richting de 90 graden. Hij haalde de temp niet, de eetlust won het van het geduld. Het was net niet fall of the bone, maar mals was ie zeker.
Bekijk bijlage 27760Bekijk bijlage 27761
Al met al was dit een lekkere run.
Maar ff nog een vraagje aan jullie specialisten........
Hoe voorkom je een te grote temperatuur val, als ik ff de dome opengooi, valt m'n temp van 115 terug naar begin 70, om daarna langzaam weer terug te krabbelen. Lijkt mij niet zo bevorderlijk voor het garen. Maar misschien maak ik me druk om niets 😇

Lekkere ribbels hoor!

Qua temperaruurval: Sowieso niet te vaak lijken. (If you're lookin' you aint cookin') 😉
Verder weet ik niet wat jij langzaam vind. Als ik de dome even wijd open zet, zakt de temp zo'n 30 graden om in een klein minuutje tijd weer stabiel te zijn op de oude temperatuur. Volgens mij niet heel verstorend voor je kookproces. Maar ik weet niet of dit altijd bij iedereen zo is?
 
De eetlust is vaak moeilijk te bedwingen 😉, mooie ribben geworden
 
Heel nice, goed gelukt ook zo te zien. Hoe snel (of langzaam :) ) klim je dan weer naar de gewenste temperatuur?
 
Ribbies... geweldig. 6 uur aan de Q en binnen no time op.
 
Lekkere ribs, nu weet je hoe ze echt horen te smaken. Zien er goed uit.
Tijdens vakantie me toch laten verleiden en ribs bij een eetgelegenheid besteld.. Maar dat viel weer ouderwets tegen...
 
Mooie ribs, niet druk maken over de temp daling.
 
Terug
Bovenaan Onderaan