BasBQ
Beef en Steak

3-2-1 ribs net gered?

 

RickT

Tondelzoeker
Berichten
15
Vanavond een BBQ met de scouting vriendengroep, of ik de spareribs wil verzorgen. Natuurlijk!
3-2-1 methode leek me wel wat, ook om de temperatuurcontrole van mijn nieuwe kamado onder de knie te krijgen.
Omdat ik vandaag moet werken besloten om gister de 3 en 2 te doen en vandaag de 1 op locatie.

Widecut spareribs gescoord bij de makro, lekker rubje er op en gaan met die banaan.

IMG-20200709-WA0019~2.jpeg


Heb ook een nieuwe thermometer binnen dus kan mooi op het rooster de temperatuur in de gate houden.
De eerste 3 uur gingen top. Kersenhout erbij. Beetje rond de 110 graden geschommeld maar geen extremen.

IMG_20200709_195130033.jpg


Blij als een kind natuurlijk, ribjes insmeren met bbqsaus en inpakken in alufolie met een scheutje appelsap.
Terug bij de bbq was de temperatuur inmiddels zo'n 125 graden.
Schuifjes dicht mocht niet echt baten en na 3 kwartier dacht ik ik zet de klep op een kiertje, kan hij mooi een beetje afkoelen. 🤦‍♂️

Hoe stom kan je zijn denk ik nu.
Een uur later was de temperatuur natuurlijk 230 graden.
Vloekend en tierend die ribbels uitgepakt en de schade lijkt beperkt. De uiteindes zijn natuurlijk pik zwart maar de rest is nog zacht en lekker.
Het spul af laten koelen en hopen dat het goed is.

Zometeen komen we er achter of ik ze echt verkloot heb of niet.

In ieder geval iets geleerd.
 
Hopelijk niet te ver doorgeschoten
Kiertje is zuurstof hè. Vinden 🔥 🔥 etjes lekker
 
Terug
Bovenaan Onderaan