- Berichten
- 61
Omdat mijn bbq/smoker nogal wat brandstof lust, probeer ik een hele batch te maken ipv 1 of 2 spareribs.
Bij de slager 5 goed bevleesde spareribs gehaald en de avond er voor voorbereid:
De ribs in de koelkast gelegd, zodat ze zo koud mogelijk de BBQ opgaan en zo het meeste rook kunnen oppakken.
Zaterdagochtend, 9.00u konden mijn buren al genieten van de geur van brandend houtskool. Met een BBQ met zijbrander is het z? makkelijk om je kolen of houtskool snel tot een gierende temperatuur te krijgen! Nooit meer aanmaakblokjes, jeej!!
Wachten tot de BBQ een constante temperatuur hield en toen het rookhout er bij. Overigens heb ik geleerd om te wachten tot het rookhout echt brand, zodat de rook lichtgrijs is ipv dikke witte rook langs je vleesch buldert. Maak ik verlies soms nogal wat temperatuur. Hoe doen jullie dit?
Tijdens het roken even een fotootje gemaakt en na een uur of 3 ingepakt in folie met appelazijn, appelsap, honing en bruine basterdsuiker.
Tegelijk ook maar wat Moinkballs klaargemaakt voor een lekker plankje die middag
Eindresultaat voor een groot deel in de vriezer en een deel op tafel
Bij de slager 5 goed bevleesde spareribs gehaald en de avond er voor voorbereid:




De ribs in de koelkast gelegd, zodat ze zo koud mogelijk de BBQ opgaan en zo het meeste rook kunnen oppakken.
Zaterdagochtend, 9.00u konden mijn buren al genieten van de geur van brandend houtskool. Met een BBQ met zijbrander is het z? makkelijk om je kolen of houtskool snel tot een gierende temperatuur te krijgen! Nooit meer aanmaakblokjes, jeej!!


Wachten tot de BBQ een constante temperatuur hield en toen het rookhout er bij. Overigens heb ik geleerd om te wachten tot het rookhout echt brand, zodat de rook lichtgrijs is ipv dikke witte rook langs je vleesch buldert. Maak ik verlies soms nogal wat temperatuur. Hoe doen jullie dit?

Tijdens het roken even een fotootje gemaakt en na een uur of 3 ingepakt in folie met appelazijn, appelsap, honing en bruine basterdsuiker.



Tegelijk ook maar wat Moinkballs klaargemaakt voor een lekker plankje die middag

Eindresultaat voor een groot deel in de vriezer en een deel op tafel

