een beetje een rare titel, die om wat verduidelijking vraagt 
Sinds de blijde komst van het groene ei in onze familie, heb ik om ??n of andere reden alleen nog maar ribben gemaakt volgens het 3 2 1 principe, soms ook 2 2 1, en nog verdere variaties, echter steeds met de 2de fase in de alufolie, en de rub altijd gecombineerd met mosterd.
Naar aanleiding van een andere post hier op het forum vandaag eens anders gedaan : ribben gerubt met eigen mengsel 2 delen zout, 2 delen bruine suiker, 1 deel grove peper en 1 deel mild gerookt paprikapoeder (toppertje!)
verder : helemaal niets ! vanmiddag zo in het ei gelegd, indirect op 110-120 graden, met neutrale kolen en een 3-tal blokjes appelhout, en een 5 tal keren gesprayed met Almdudler (inderdaad, die Oostenrijkse kruidenlimonade)
Geen alufolie, geen BBQ saus, en vooral : geen stresssssss, die zou er trouwens nooit moeten zijn
en wat een resultaat : totaal niet vettig, sappig, super gaar en heerlijk gekruid vlees ! zoals een ribbetje in mijn ogen moet zijn !
Ongetwijfeld heeft hij zijn verdiensten, maar voor mij, op het groene ei, (voorlopig
) nooit meer de 3-2-1
foto volgt!
groetjes
QR

Sinds de blijde komst van het groene ei in onze familie, heb ik om ??n of andere reden alleen nog maar ribben gemaakt volgens het 3 2 1 principe, soms ook 2 2 1, en nog verdere variaties, echter steeds met de 2de fase in de alufolie, en de rub altijd gecombineerd met mosterd.
Naar aanleiding van een andere post hier op het forum vandaag eens anders gedaan : ribben gerubt met eigen mengsel 2 delen zout, 2 delen bruine suiker, 1 deel grove peper en 1 deel mild gerookt paprikapoeder (toppertje!)
verder : helemaal niets ! vanmiddag zo in het ei gelegd, indirect op 110-120 graden, met neutrale kolen en een 3-tal blokjes appelhout, en een 5 tal keren gesprayed met Almdudler (inderdaad, die Oostenrijkse kruidenlimonade)
Geen alufolie, geen BBQ saus, en vooral : geen stresssssss, die zou er trouwens nooit moeten zijn

en wat een resultaat : totaal niet vettig, sappig, super gaar en heerlijk gekruid vlees ! zoals een ribbetje in mijn ogen moet zijn !
Ongetwijfeld heeft hij zijn verdiensten, maar voor mij, op het groene ei, (voorlopig

foto volgt!
groetjes
QR