S
syotos
Gast
Omdat mijn vrouw een dagje weg moest, en ik dus op de kinderen moest passen, en het heerlijk weer was leekt het me een goed plan om een trial run te doen voor de spareribs volgens het 3-2-1 principe die ook volgende week als de familie komt eten op de planning staan.
Ik had nog een doos dikbevleesde spareribs van de Makro in de vriezer staan. Hier heb ik er gisterochtend 2 uitgehaald en in de koelkast laten ontdooien, gisteravond heb ik ze proberen te ontvliezen wat bij 1 heel goed ging, en bij de andere een stuk minder, deze ging in stukken, en kreeg ik niet alles eraf.
Vanochtend heb ik ze in de rub gezet, en rond 12 uur was de bbq op temperatuur (110 C) en zijn ze erop gegaan. na ongeveer 3 uur heb ik ze in folie gewikkeld. en ongeveer 1,5 uur daarna ze er weer uitgehaald en na ongeveer een half uur een glaze gegeven. Toen kwam ik erachter dat we geen poedersuiker meer hadden voor de pannenkoeken voor m'n jongste dochter en moesten we dus nog even langs de supermarkt. Toen ik hiervan terug kwam was de temperatuur terug gelopen tot ongeveer 90 C en lagen de ribben er met glaze al bijna een uur op.
Vol verwachting de eerste hap geprobeerd, en man wat viel dat tegen. Het vlees was bijna niet van het bot te krijgen, en erg taai. de smaak was wel OK, hoewel ik wel m'n twijfels had over het vette gedeelte wat relatief bovenaan zit. Maar alleen door de taaiheid was het al niet te eten. Dus toch maar de bezorgturk gebeld.
Wat zou de reden van de taaiheid geweest zijn? ik zit zelf aan 1 van onderstaande te denken
[list type=decimal]
[*]Te lage temperatuur, heb geprobeerd rond 110 aan te houden, maar zakte soms tot rond de 100
[*]Te lang op BBQ voor in folie te wikkelen
[*]te kort in folie
[*]Te lang in glaze op BBQ laten liggen ivm supermarkt trip
[/list]
Nog een paar foto's:
Ik had nog een doos dikbevleesde spareribs van de Makro in de vriezer staan. Hier heb ik er gisterochtend 2 uitgehaald en in de koelkast laten ontdooien, gisteravond heb ik ze proberen te ontvliezen wat bij 1 heel goed ging, en bij de andere een stuk minder, deze ging in stukken, en kreeg ik niet alles eraf.
Vanochtend heb ik ze in de rub gezet, en rond 12 uur was de bbq op temperatuur (110 C) en zijn ze erop gegaan. na ongeveer 3 uur heb ik ze in folie gewikkeld. en ongeveer 1,5 uur daarna ze er weer uitgehaald en na ongeveer een half uur een glaze gegeven. Toen kwam ik erachter dat we geen poedersuiker meer hadden voor de pannenkoeken voor m'n jongste dochter en moesten we dus nog even langs de supermarkt. Toen ik hiervan terug kwam was de temperatuur terug gelopen tot ongeveer 90 C en lagen de ribben er met glaze al bijna een uur op.
Vol verwachting de eerste hap geprobeerd, en man wat viel dat tegen. Het vlees was bijna niet van het bot te krijgen, en erg taai. de smaak was wel OK, hoewel ik wel m'n twijfels had over het vette gedeelte wat relatief bovenaan zit. Maar alleen door de taaiheid was het al niet te eten. Dus toch maar de bezorgturk gebeld.
Wat zou de reden van de taaiheid geweest zijn? ik zit zelf aan 1 van onderstaande te denken
[list type=decimal]
[*]Te lage temperatuur, heb geprobeerd rond 110 aan te houden, maar zakte soms tot rond de 100
[*]Te lang op BBQ voor in folie te wikkelen
[*]te kort in folie
[*]Te lang in glaze op BBQ laten liggen ivm supermarkt trip
[/list]
Nog een paar foto's: