Gezien het lekker weer was vandaag en ik de tijd ervoor had. Besloten om spareribs te maken, met de rub van noskos.
Ik heb ze op de 3-2-1 methode gemaakt. Dus eerst roken met 2 chunks appelhout en 1 Chuck hickory.
Na 3 uurtjes te roken zijn ze heerlijk warm ingepakt in aluminiumfolie, met boter, bastard suiker en appelsap (druppeltje appelazijn)
Hier hebben ze 5 kwartiertjes ingelegen, wat ik hoopte dat genoeg zou zijn. En toen volgde stap 3 het aflakken.
Dit was een laksausje van ingekookte appelazijn, soja saus, klein beetje siracha saus en honing.
Als bijgerechten had ik nog een louisiana coleslaw met wat lichte aanpassingen op het recept van smokeygoodness en nog wat gepofte aardappels (van de weber). En een heerlijke zelfgemaakte knoflooksaus.
Het resultaat was heerlijk. "Finger licking good", maar de dikbevleesde ribbetjes van de makro waren na mijn voorkeur nog wel iets te beetgaar. Persoonlijk heb ik ze nog iets meer fall off the bone mals, dus de volgende keer gaan ze langer in de folie. De smaak was verder helemaal top.
Ik heb ze op de 3-2-1 methode gemaakt. Dus eerst roken met 2 chunks appelhout en 1 Chuck hickory.
Na 3 uurtjes te roken zijn ze heerlijk warm ingepakt in aluminiumfolie, met boter, bastard suiker en appelsap (druppeltje appelazijn)
Hier hebben ze 5 kwartiertjes ingelegen, wat ik hoopte dat genoeg zou zijn. En toen volgde stap 3 het aflakken.
Dit was een laksausje van ingekookte appelazijn, soja saus, klein beetje siracha saus en honing.
Als bijgerechten had ik nog een louisiana coleslaw met wat lichte aanpassingen op het recept van smokeygoodness en nog wat gepofte aardappels (van de weber). En een heerlijke zelfgemaakte knoflooksaus.
Het resultaat was heerlijk. "Finger licking good", maar de dikbevleesde ribbetjes van de makro waren na mijn voorkeur nog wel iets te beetgaar. Persoonlijk heb ik ze nog iets meer fall off the bone mals, dus de volgende keer gaan ze langer in de folie. De smaak was verder helemaal top.