BasBQ
Beef en Steak

2x Procureur

 
 

Disco

Sprokkelaar
Berichten
25
Goedendag allen,

hierbij mijn eerste inzending. De procureur was in de aanbieding bij de Makro (3,75 de kilo) kon ik niet laten liggen.
Ik moest wel 7,5 kg kopen maar dat komt wel op.

Stukken van 2.5 kg zoals hieronder.


Ideaal om wat mensen uit te nodigen voor een smakelijke maaltijd.

2 recepten uitgezocht. 1x wedstrijd PP van Noskos en langzaam gegaarde procureur uit het boek Hete Kolen.




Na een nachtje marineren


Om 1000 uur op de BGE gelegd.


De langzaam gegaarde procureur eruit gehaald bij een kerntemperatuur van 67 gr. Dit was na 3 uur. Ingepakt in folie en in een koelbox bewaard.

Zelf BBQ saus gemaakt met recept van SR.


De wedstrijd PP na 5 uur gelakt. Kerntemp was 71 gr


Helaas geen foto voor het inpakken in folie gemaakt. De gasten waren inmiddels gearriveerd.
Bij een kerntemp van 88 gr eruit gehaald. sap gebruikt voor de eindsaus, was alleen geen 120ml?

Zo zag hij eruit na het rusten


De langzaam gegaarde procureur 30 min op 150 gr afgegaard.


Het resultaat:

wedstrijd PP van Noskos


Langzaam gegaarde procureur uit het boek hete kolen


Het avondeten


Het was zeer geslaagd. Met name de PP viel in de smaak bij de gasten.
Mede gelukt door de opgedane kennis van het forum, bedankt!






 
Ziet er goed uit allemaal. Proficiat met je Knorretje. En hoe is dat recept van Hete Kolen bevallen?
 
Was ook lekker. In het boek adviseren ze dikke plakken. Ik zou ze zelf de volgende keer iets dunner snijden. Maar dat is een persoonlijke voorkeur.
De PP sprak meer aan. Kan ook zijn omdat de gasten dit nog niet eerder ophadden. Het recept uit hete kolen ook niet maar heeft toch iets weg van een rollade.
 
Ziet er goed uit, gefeliciteerd met je knorretje.
 
Goed bezig!
 
Heerlijk! Gefeliciteerd met je knorretje.
 
Terug
Bovenaan Onderaan