BasBQ
Beef en Steak

2x koudgerookte zalm

 

Mithrandir

Tondelzoeker
Berichten
12
een leuk experiment nadat ik in ijmuiden een hele zalm heb gekocht. Twee zalmzijdes met een iets ander recept. wel allebei op basis van de 2,5% zout methode van @Ewald met wat gin voor frisheid


een “kleine” zalm:
340610C8-669E-4230-BEFC-2F89E7E7AD31.jpeg


vervolgens de pekel gemaakt.
1) de eerste op basis van oa jeneverbessen, roze peper, limoen zest, verse dille en een borrel gin.
2) de andere zijde was met blauwe bessen, dille en gin

15A9CD07-4B99-4261-B2E8-1EB2571F148C.jpeg


BA412D95-9915-42D5-91B3-737DCB0BCF62.jpeg


even afspoelen voor het drogen:
BE798A3E-215E-4F48-8DCC-F47535B4E322.jpeg

8D0E419D-EE85-4D51-8F02-D7A526D4E0A0.jpeg

roken op mijn weber 57 voor ruim 10 uur, twee dagen rusten en dan heel snel proeven.. vooral de versie met blauwe bessen valt hier erg in de smaak.
9241B5E0-75CA-4631-8E8B-A98AC2EE6C63.jpeg

DC20B2C2-472B-4DE7-9E2A-00557BCB89EF.jpeg
 
Dat ziet er heerlijk uit!
 
Ik had de bessen ff gemist, dus dacht, wow. Maar nu snap ik hem, lekker hoor!!
 
Als die met blauwe bessen zo op het rooster ligt ziet het er niet heel aantrekkelijk uit :p
Maar op het broodje ziet het er juist weer super uit! Benieuwd naar de smaak, zou het graag even proeven
 
Exact mijn gedachte (y)
Denk dat het wel erg lekker is!
 
De foto van de hele zijde met blauwe bessen is inderdaad minder aantrekkelijk maar na het snijden geeft het mooi contrast met de eigen zalmkleur.

en de blauwe bessen proef je zeker terug. Maakt het ietsje zoeter en geeft dus echt iets anders aan de zalm. Overigens ben ik zelf ook erg blij met de roze peper variant.
 
Wow, wat een funky kleurtje man, gaaf!
 
Nice
Zout en blauwe bessen.... Wat moet ik me daar bij voorstellen?
Vecht dat niet tegen elkaar?
 
Mooi experiment, met de blauwe bessen ziet er inderdaad heel vreemd uit, ben wel benieuwd naar de smaak.
 
Smaak is echt heel goed - trust me ;-). En uiteraard zit er naast zout ook basterdsuiker in de pekel.

zalm en blauwe bessen is overigens een hele bekende smaakcombinatie. Je kunt qua kleur ook proberen met bietjes, zal zeker ook passen icm gin en wat limoenrasp
 
Terug
Bovenaan Onderaan