- Berichten
- 12
een leuk experiment nadat ik in ijmuiden een hele zalm heb gekocht. Twee zalmzijdes met een iets ander recept. wel allebei op basis van de 2,5% zout methode van @Ewald met wat gin voor frisheid
een “kleine” zalm:
vervolgens de pekel gemaakt.
1) de eerste op basis van oa jeneverbessen, roze peper, limoen zest, verse dille en een borrel gin.
2) de andere zijde was met blauwe bessen, dille en gin
even afspoelen voor het drogen:
roken op mijn weber 57 voor ruim 10 uur, twee dagen rusten en dan heel snel proeven.. vooral de versie met blauwe bessen valt hier erg in de smaak.
een “kleine” zalm:
vervolgens de pekel gemaakt.
1) de eerste op basis van oa jeneverbessen, roze peper, limoen zest, verse dille en een borrel gin.
2) de andere zijde was met blauwe bessen, dille en gin
even afspoelen voor het drogen:
roken op mijn weber 57 voor ruim 10 uur, twee dagen rusten en dan heel snel proeven.. vooral de versie met blauwe bessen valt hier erg in de smaak.