BasBQ
Beef en Steak

2kilo beenham naturel in de pekel.volgens Bert methode.

AV

Gemarineerd
Berichten
1.193
vandaag een beenham van bijna 2 kilo in water ontdooit om die zondag te garen.

las ik op zoektocht naar een recept toevallig deze van Bert .http://www.bbqgenootschap.nl/forum/varken/bourgondische-ham/ .

en zag dr heerlijk uit.
dus mijn ham dus ook een paar dagen in de pekel.
en zondag in bad om woensdag of 1e kerstdag vroeg  klaar te zijn voor de rvs oven sessie.


twijfel ik intussen wel of t wel t zelfde deel vlees is ,omdat die van Bert een lekkere zwoerd hebt.??.



 
Hou er bij het pekelen rekening mee dat ik hem eerst droog heb voor gezouten, dus voor de pekel moet je dan 8 lepels zout gebruiken.
 
heb ik gedaan Bert volgens jouw draadje.
niet duidekijk is of je ingespoten hebt???
 
Terug
Bovenaan Onderaan