- Berichten
- 1.835
Begin dit jaar voor het eerst Pulled Pork gemaakt, was toen alleen even vergeten een foto van het vlees op de BBQ te maken, dus geen knor. De voorraad was op en gisteren was er eindelijk tijd om Pulled Pork te maken.
Enkele weken geleden al een procureur van 2,5 KG bij de Makro gehaald
Donderdagavond in de Rub gezet en gisteren ochtend heb ik hem geinjecteerd.
Om 9:00 was de BBQ al stabiel op 120 graden dus tijd om procureur op de BBQ te leggen.
Helaas werden de bestelde chuncks rookhout pas vrijdagmiddag geleverd dus had ik nog wat resterende appelsnippers voorgeweekt
Na een uur of 4 was hij al 70 graden (ik vond dit best snel) en was het tijd om van een saus te voorzien en hem in te pakken.
Terug op de bbq en rond 16:30 was hij 88 graden. Ik heb hem in een koelbox gestopt (eters waren er nl nog niet ;-)) en een paar uur later mocht hij ge-pulled worden. Het viel me direct al op dat de rook van de appel snippers er niet ingetrokken was, nagenoeg geen smoke-ring
Uiteindelijk verder ge-pulled en geproeft en idd de subtiele heerlijke rooksmaak die ik de vorige keer had zat nu niet in het vlees (baalde nu extra dat ik de chuncks vergeten was mee te nemen eerder in de week), ook vond ik het vlees wat droger dan de vorige keer, terwijl ik wel appelsap voor sprayen en een waterbak heb gebruikt. Dat kan wellicht liggen dat ik later heb gepulled? Of is het vlees van de Makro gewoon niet zo'n aanrader?
Geserveerd op een broodje met Coleslaw, het was zo snel op dat ik daar geen foto van heb. En wat vonden de gasten ervan?? Die vonden het super en dat was voor gisteren even het belangrijkst.
Maar ondanks het voor mij tegenvallende resultaat wel goed geweest dat het mis ging, daar leer je van. Volgende keer haal ik vlees weer bij de Sligro, pull ik direct en ga ik alleen aan de slag wanneer ik rookhout chuncks heb.
Bedankt voor het kijken en hopend op een knorretje
Enkele weken geleden al een procureur van 2,5 KG bij de Makro gehaald

Donderdagavond in de Rub gezet en gisteren ochtend heb ik hem geinjecteerd.

Om 9:00 was de BBQ al stabiel op 120 graden dus tijd om procureur op de BBQ te leggen.

Helaas werden de bestelde chuncks rookhout pas vrijdagmiddag geleverd dus had ik nog wat resterende appelsnippers voorgeweekt

Na een uur of 4 was hij al 70 graden (ik vond dit best snel) en was het tijd om van een saus te voorzien en hem in te pakken.

Terug op de bbq en rond 16:30 was hij 88 graden. Ik heb hem in een koelbox gestopt (eters waren er nl nog niet ;-)) en een paar uur later mocht hij ge-pulled worden. Het viel me direct al op dat de rook van de appel snippers er niet ingetrokken was, nagenoeg geen smoke-ring

Uiteindelijk verder ge-pulled en geproeft en idd de subtiele heerlijke rooksmaak die ik de vorige keer had zat nu niet in het vlees (baalde nu extra dat ik de chuncks vergeten was mee te nemen eerder in de week), ook vond ik het vlees wat droger dan de vorige keer, terwijl ik wel appelsap voor sprayen en een waterbak heb gebruikt. Dat kan wellicht liggen dat ik later heb gepulled? Of is het vlees van de Makro gewoon niet zo'n aanrader?
Geserveerd op een broodje met Coleslaw, het was zo snel op dat ik daar geen foto van heb. En wat vonden de gasten ervan?? Die vonden het super en dat was voor gisteren even het belangrijkst.
Maar ondanks het voor mij tegenvallende resultaat wel goed geweest dat het mis ging, daar leer je van. Volgende keer haal ik vlees weer bij de Sligro, pull ik direct en ga ik alleen aan de slag wanneer ik rookhout chuncks heb.
Bedankt voor het kijken en hopend op een knorretje
