BasBQ
Beef en Steak

2e kerstdag Porchetta en ABT's

 
 
 

p.buijsm

Stoker
Berichten
275
Zo de eerste kerstdag is voorbij, lekker relax. Nu bezig met het maken van een porchetta...jammer genoeg heeft de slager een foutje gemaakt en het zwoerd ingesneden maar mag de pret niet drukken. ABT's worden door de vrouw klaargemaakt voor morgenmiddag, die mogen lekker naast de porchetta liggen ;) zal wel in de loop van de dag wat foto's posten maar is hetzelfde recept als een aantal weken geleden.

Prettige voortzetting van een bbq kerst 
 
ABT? Allemachtig Belachelijke Tomaten?  ;)
 
Whahaaaa  8-}  =))

Atomic Buffalo Turds - Atomische Buffel Keutels :) gevulde Jalapeno's met creamcheese, rub, dit keer zonder vlees in de vulling en omwikkeld met spek
 
Stuffing maken

Salie, Tijm, Rozemarijn, Ui, Knoflook, Peper, Zout, Sultana's geweld in PX Sherry dit keer, broodkruim en pijnboompitten

zUmU72Y.jpg


Buikje zelf uitgevlinderd aan de binnenkant en insmeren met peper, zout en Il Santo wijn dit lekker inmasseren en een uurtje opzij zetten terwijl de vulling afkoelt

FtZlxLy.jpg


Vullen met vulling en mortadella

hHfh5Ar.jpg

VJFSSGw.jpg



Opbinden ging wat lastiger door foutje van de slager, zwoerd ingekerfd maar mag de pret niet drukken

Q8PwFiU.jpg


En klaar voor de koeling samen met de ABT voor morgen een uurtje of 5 low & slow

LQ9VE2z.jpg
 
goed bezig geweest, geniet er morgen lekker van
 
Prachtige keuteltjes hoor... keurig gedraaid!  ;)
 
Goedemorgen, en we zijn onderweg, moest weel eerst het ijs van de gasser af branden maar dat mag de pret niet drukken.
Ben benieuwd hoe de temp zich gaat houden vandaag.

Svlw6QF.jpg
 
Mooi hoor! Dat gaat lekker worden. Komen er ook nog foto's van de ABT's?
 
Zo de laatste foto's, sorry maar geen foto's van de kant en klare ABT's deze vielen zo in de smaak dat ze weg waren voordat er een foto van gemaakt kon worden  =)) ;;)

rond de middag de ABT's erbij en een zakje rookhout (appel), de porchetta vordert aardig
tHtSY9P.jpg


om 17:30 de porchetta eraf, mooie crackling

UhCAnRg.jpg

qHpvDen.jpg

xZnHkQt.jpg

zYZeoiR.jpg


erg smakelijk, de combi knapperig en botermals eronder blijft toch bijzonder. Gasten onder de indruk en iedereen lekker gegeten. Volgende keer eens proberen om een minder zoete vulling te maken en eens een beetje te experimenteren.

gr,
Pierre
 
Ziet er echt goed uit! Is dat nu buikspek met zwoerd, wat je gebruikt hebt? En hoeveel? :)
 
Hi Pip,

Ja is een stuk buikspek van 2,5 kg met zwoerd eraan, de zwoerd word als het goed is lekker knapperig. De rest is geen exacte wetenschap een beetje op gevoel

Gr,
Pierre
 
Ook maar 's proberen. In Itali? kan porchetta erg lekker zijn en soms ook droog en vet tegelijk. Deze ziet er goed uit!
 
Dat ziet er heerlijk uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan