- Berichten
- 3.379
Hierbij een vervolg, op mijn eerste avontuur met de CSG
Deze keer, heb ik de rookmot gebruikt welke bij de CSG geleverd wordt. (volgens mij Beuken)
Aangezien de 1e keer, de kaas het einde van de week niet gehaald heeft, moest ik natuurlijk weer wat kaas roken
Hierbij heb ik jonge kaas, Camembert, en een stukje Brie (hadden we nog over) gebruikt.
Tevens heb ik wat reeds geroosterde amandelen, en Pistache noten gerookt.
Ook een eitje mocht niet ontbreken (er was immers plek zat
)
Geen foto's van het eindresultaat, maar eigenlijk is daar niet heel veel aan te zien.
De jonge kaas heeft 2,5 uurtjes in de rook gelegen, en nu na bijna een weekje wachten (heb ik nog een beetje over
)
Ik moet zeggen, dat door het langer te laten liggen, trekt de smaak meer naar binnen, en gaat de asbaksmaak over in een subtiele rooksmaak.
Ik denk dat 2,5 uur voor mijn beleving lang genoeg is.
Ook denk ik, dat beuken mot, beter tot zijn recht komt als appel mot. (de smaak van de appelmot komt uit mijn geheugen, maar toch :-\)
Mijn enige probleem is het bewaren van de kaas (nu in een vacuum doosje, echter dit trekt ook vocht uit de kaas, hierdoor wordt het doosje vochtig aan de binnenzijde).
Misschien moet ik toch maar eens voor zo'n vakuumzuigzak apparaat gaan shoppen.
Wat de Camembert betreft (en ook de Brie), denk ik niet, dat deze tot zijn recht komen door deze te roken.
Ik heb de Camembert zo'n 3 uurtjes laten roken.
Ook de eitjes heb ik zo'n 3 uurtjes gerookt, maar vond het verschil met de eerste keer
niet zo veel groter (maar ze blijven lekker, dat dan weer wel
).
Had alleen gehoopt, doordat ik ze nu rechtop heb gezet, dat ze meer egaal gekleurd zouden zijn, maar ze waren toch weer half wit, half gekleurd).
Het oog wil ook wat
De nootjes, heb ik zo'n 4 uurtjes gerookt.
Persoonlijk vond ik het voor de Amandelen genoeg, maar voor mijn gevoel zouden de Pistache nog wat langer mogen (misschien een uurtje of 6)
Deze zitten immers nog voor een deel in een schil.
Denk dat Cashew nootjes ook erg lekker zullen zijn gerookt.
Moet zeggen, zeker voor herhaling vatbaar.
Al met al weer wat wijzer geworden, en lekker gehobby't
Ben ook erg benieuwd naar de ervaringen, en experimenten van jullie, en wat er nog meer lekker is om te roken.
Grtn
Deze keer, heb ik de rookmot gebruikt welke bij de CSG geleverd wordt. (volgens mij Beuken)
Aangezien de 1e keer, de kaas het einde van de week niet gehaald heeft, moest ik natuurlijk weer wat kaas roken

Hierbij heb ik jonge kaas, Camembert, en een stukje Brie (hadden we nog over) gebruikt.
Tevens heb ik wat reeds geroosterde amandelen, en Pistache noten gerookt.
Ook een eitje mocht niet ontbreken (er was immers plek zat

Geen foto's van het eindresultaat, maar eigenlijk is daar niet heel veel aan te zien.


De jonge kaas heeft 2,5 uurtjes in de rook gelegen, en nu na bijna een weekje wachten (heb ik nog een beetje over


Ik moet zeggen, dat door het langer te laten liggen, trekt de smaak meer naar binnen, en gaat de asbaksmaak over in een subtiele rooksmaak.
Ik denk dat 2,5 uur voor mijn beleving lang genoeg is.
Ook denk ik, dat beuken mot, beter tot zijn recht komt als appel mot. (de smaak van de appelmot komt uit mijn geheugen, maar toch :-\)
Mijn enige probleem is het bewaren van de kaas (nu in een vacuum doosje, echter dit trekt ook vocht uit de kaas, hierdoor wordt het doosje vochtig aan de binnenzijde).
Misschien moet ik toch maar eens voor zo'n vakuumzuigzak apparaat gaan shoppen.
Wat de Camembert betreft (en ook de Brie), denk ik niet, dat deze tot zijn recht komen door deze te roken.
Ik heb de Camembert zo'n 3 uurtjes laten roken.
- De rooksmaak komt niet door de korst heen
- Of de kaas moet langer in de rook liggen, waardoor de korst een sterkere rooksmaak krijgt :-\
- Of de smaak van de kaas is te sterk, waardoor de rooksmaak in het niet valt :-\
- Of....... :-\
Ook de eitjes heb ik zo'n 3 uurtjes gerookt, maar vond het verschil met de eerste keer
niet zo veel groter (maar ze blijven lekker, dat dan weer wel

Had alleen gehoopt, doordat ik ze nu rechtop heb gezet, dat ze meer egaal gekleurd zouden zijn, maar ze waren toch weer half wit, half gekleurd).
Het oog wil ook wat

De nootjes, heb ik zo'n 4 uurtjes gerookt.
Persoonlijk vond ik het voor de Amandelen genoeg, maar voor mijn gevoel zouden de Pistache nog wat langer mogen (misschien een uurtje of 6)
Deze zitten immers nog voor een deel in een schil.
Denk dat Cashew nootjes ook erg lekker zullen zijn gerookt.
Moet zeggen, zeker voor herhaling vatbaar.
Al met al weer wat wijzer geworden, en lekker gehobby't

Ben ook erg benieuwd naar de ervaringen, en experimenten van jullie, en wat er nog meer lekker is om te roken.
Grtn