Vandaag maar weer een keer pulled pork gemaakt. Deze keer een iets kleinere van +- 1.5 kg.
De slager in Duitsland waar we normaal gaan waren we net te laat, dus maar even door naar rewe gereden en daar een procereur gehaald.
Ik heb mij ongeveer aan het recept van noskos gehouden.
Gisteravond in de rub gezet en terug in de koelkast.
Vanmorgen om 8 uur de gg aangestoken en om half 9 mocht het varkentje erop.
Rond half 2 de gewenste temperatuur en de glaze erover, gemaakt met smokey bbq saus van de remia.
Na nog 2 uurtjes verder te zijn hem mooi ingepakt in aluminiumfolie. Hier geen foto van gemaakt zie ik net. Om na vervolgens 2 uur de kerntemperatuur op 96 te krijgen en voelde hij gaar genoeg aan met een satéprikker.
En dan zag het er zo uit:
Na een klein uurtje rust mocht die in stukken getrokken worden en de saus er doorheen.
Aangezien ik geen appelsap in huis had hier een scheutje whisky voor gebruikt.
En dan komen we tot dit resultaat:
Tijdens het rusten de gg opgestookt naar 180 graden en een paar afbakbroodjes hierop klaargemaakt.
Belegd met wat huisgemaakte coleslaw en de pp erg geslaagd..
Dermate geslaagd dat ik helemaal vergeten ben hier nog een foto van te maken...
Ik heb voor de volgende sessie een runderbraadstuk meegenomen en in de vriezer gelegd om een keer pulled beef te maken.
Dat wordt denk ik de volgende poging volgende week ergens.
De slager in Duitsland waar we normaal gaan waren we net te laat, dus maar even door naar rewe gereden en daar een procereur gehaald.
Ik heb mij ongeveer aan het recept van noskos gehouden.
Gisteravond in de rub gezet en terug in de koelkast.
Vanmorgen om 8 uur de gg aangestoken en om half 9 mocht het varkentje erop.
Rond half 2 de gewenste temperatuur en de glaze erover, gemaakt met smokey bbq saus van de remia.
Na nog 2 uurtjes verder te zijn hem mooi ingepakt in aluminiumfolie. Hier geen foto van gemaakt zie ik net. Om na vervolgens 2 uur de kerntemperatuur op 96 te krijgen en voelde hij gaar genoeg aan met een satéprikker.
En dan zag het er zo uit:
Na een klein uurtje rust mocht die in stukken getrokken worden en de saus er doorheen.
Aangezien ik geen appelsap in huis had hier een scheutje whisky voor gebruikt.
En dan komen we tot dit resultaat:
Tijdens het rusten de gg opgestookt naar 180 graden en een paar afbakbroodjes hierop klaargemaakt.
Belegd met wat huisgemaakte coleslaw en de pp erg geslaagd..
Dermate geslaagd dat ik helemaal vergeten ben hier nog een foto van te maken...
Ik heb voor de volgende sessie een runderbraadstuk meegenomen en in de vriezer gelegd om een keer pulled beef te maken.
Dat wordt denk ik de volgende poging volgende week ergens.