Vandaag voor het eerst de MOINK Balls (noskos recept met basis rub en Sweet & Smokey BBQ Sauce) gemaakt en omdat de BBQ toch aanstond nog ff snel wat gemarieneerde Kipspiesjes gemaakt.
Onderaan het recept waarin het over varkenshaas gaat maar dat had ik al op kerstavond gemaakt dus vandaag maar met kip.
Het begin...vind het nog altijd beetje lastig om het vuur op constate waarde te houden maar vandaag ging het aardig.
Het eindresultaat en het was heerlijk! goede te bereiden voor een feestje!
Gemarineerde Varkenshaas
? 1/2 liter cola
? 3 el sojasaus (flesje 250 ml)
? 50 ml ketchup
? 3 tenen knoflook (geperst)
? tabasco (flesje 57 ml)
? 1 el olijfolie
? 2 varkenshaasjes (a 255 g)
Keukenspullen
? 8 sat?stokjes, 30 min. in water gedompeld
Bereiden
1. Schenk de cola in een pan en breng aan de kook. Laat in ca. 15 min. inkoken op middelhoog vuur tot je ca. 100 ml overhoudt. Je hebt dan een stroperige saus. Laat iets afkoelen en meng met de sojasaus, de ketchup en de knoflook. Breng op smaak met tabasco. Roer de olie erdoor.
2. Snijd de varkenshaasjes in stukken van 4 x 4 cm en leg ze in een kom. Schenk de marinade erover. Laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.
3. Rijg het vlees aan de sat?stokjes. Gril de spiesjes op de braai in ca. 6 min. net gaar. Keer regelmatig.
Onderaan het recept waarin het over varkenshaas gaat maar dat had ik al op kerstavond gemaakt dus vandaag maar met kip.
Het begin...vind het nog altijd beetje lastig om het vuur op constate waarde te houden maar vandaag ging het aardig.




Het eindresultaat en het was heerlijk! goede te bereiden voor een feestje!

Gemarineerde Varkenshaas
? 1/2 liter cola
? 3 el sojasaus (flesje 250 ml)
? 50 ml ketchup
? 3 tenen knoflook (geperst)
? tabasco (flesje 57 ml)
? 1 el olijfolie
? 2 varkenshaasjes (a 255 g)
Keukenspullen
? 8 sat?stokjes, 30 min. in water gedompeld
Bereiden
1. Schenk de cola in een pan en breng aan de kook. Laat in ca. 15 min. inkoken op middelhoog vuur tot je ca. 100 ml overhoudt. Je hebt dan een stroperige saus. Laat iets afkoelen en meng met de sojasaus, de ketchup en de knoflook. Breng op smaak met tabasco. Roer de olie erdoor.
2. Snijd de varkenshaasjes in stukken van 4 x 4 cm en leg ze in een kom. Schenk de marinade erover. Laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.
3. Rijg het vlees aan de sat?stokjes. Gril de spiesjes op de braai in ca. 6 min. net gaar. Keer regelmatig.