BasBQ
Beef en Steak

2 variaties op varkenshaas

 
 
 

Kevintuyp

Stoker
Berichten
428
Ik had 2 mooie varkenhaasjes liggen dus ff op zoek naar mooie recepten. Ben uitgekomen op 1 gevuld met brie en omwikkeld met spek en de andere met een mooi rubje en daarna een lekker mosterd sausje eroverheen. Allebei de variaties heel lekker moet ik zeggen al gaat mijn voorkeur uit naar de mosterd variant.
Eers rustig laten roken rond de 110 graden met een paar blokjes wijnvaten hout. Daarna door op 200 graden om de mop saus en het spek heerlijk te krijgen.
Hierbij de foto’s en dank voor de aandacht 😎

C33C3C91-05E1-4C69-B506-561ABE631434.jpeg


9D3EF30E-A22C-478B-A8A2-41C22319A63A.jpeg


2E9B4BE2-AF25-4844-A5F2-2E25051EB5C0.jpeg


DBA1C55A-5351-4FB6-9BCD-56A4DF9985EA.jpeg


65BBD95B-8940-455C-BDC0-E0C0286DF3EE.jpeg


E474EA4A-9DFB-45F5-8D42-36E0BA6AECC1.jpeg
 
Die met broe ziet er wel verschrikkelijk lekker uit

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Dat ziet er gruwelijk lekker uit! Zeker die met brie en spek. 😋😋
 
WoW al die kaas. Dat lust ik ook
 
Mooie bereiding, ook mijn voorkeur gaat uit naar de met brie gevulde versie 👍
 
Ooh ik heb ook nog wat varkenshaas in de vriezer. Eens de kaas-versie proberen. Ziet er goed uit.
 
Haha grappig, bijna iedereen kiest voor de brie variant. Ook mijn voorkeur gaat daar naar uit. Maar zou ze beide lusten 🤗
 
Zien er beide lekker uit. Een vraagje naar welke kerntemperatuur ben je gegaan hiervoor? En de mosterdsaus eens receptje hiervoor? Was dit graantjesmosterd? Alvast thx
 
Zien er beide lekker uit. Een vraagje naar welke kerntemperatuur ben je gegaan hiervoor? En de mosterdsaus eens receptje hiervoor? Was dit graantjesmosterd? Alvast thx
Kerntemperatuur 65graden. Doe de varkenshaas eerst op 120graden tot 55 graden kern. Dan de saus Erop. Dan de bbq naar 180 graden en dan tot de 65 graden kern.
De saus voor 2 varkenshaasjes doe ik;
1 theelepel van de rub
2 theelepels van de mosterd
1/4 theelepel honing.

De rub heb ik;
1/2 eetlepel knoflookpoeder
1/2 eetlepel uienpoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1/2 eetlepel gedroogde peterselie
1/4 eetlepel kerriepoeder
Zout en peper naar smaak

Ook foto erbij van de mosterd

4B4FF5A1-57D2-4C7E-A661-E46F452D4AA2.jpeg
 
Zou ze beide lusten.
"Wijnvaten hout" =Eiken?

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Nemen jullie allemaal maar die met brie, dan eet ik die met het mosterdsausje wel helemaal op. Ziet er heerlijk uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan