Gisteren de Grill Guru Large opgesteld voor direct en indirect. Het idee was om Griekse Kofta te maken ( ja fan van grieks eten) en mn vriendin was fan van de griekse spiesen van Noskos, dus die ook maar gemaakt, dit keer van Kipfilets die we nog hadden liggen in de vriezer. Zo was onze avondmaal gevuld met griekse salade, vlees van de kamado en een zelfbak frans brood uit de broodmachine.
Voor 1e paasdag wilde ik een kip maken dus bij de slager al een hele kip gehaald vd week. Normaal maak ik hem op de beercan manier maar wilde nu eens een gevlinderde kip proberen. Nou vanmorgen de wildschaar in zn rug en hoppa, weg met zn ruggegraat! Ik had nog rub over van de Pulled Pork dus de kip ingesmeerde en op de Inferno, paste makkelijk en scheelt weer in het kolen stoken.
Nou de kofta en kipspiesen waren heerlijk!
Echter ben ik geen fan van een PP rub op een kip te smeren, de smaak van de PP kwam terug terwijl ik kip zat te eten, vreemde combi. Overigens heb ik de kip nog afgelakt toen ie 70?c was met een sausje van ketjap, bruine basterd, honing en appelsap.
Dat gaf wel een extra krokante korst en een lekkere smaak. Opgediend met zelfgemaakte surinaamse nasi en zoetzure komkommer, prima eten zo!
Foto?s zeggen meer;
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Voor 1e paasdag wilde ik een kip maken dus bij de slager al een hele kip gehaald vd week. Normaal maak ik hem op de beercan manier maar wilde nu eens een gevlinderde kip proberen. Nou vanmorgen de wildschaar in zn rug en hoppa, weg met zn ruggegraat! Ik had nog rub over van de Pulled Pork dus de kip ingesmeerde en op de Inferno, paste makkelijk en scheelt weer in het kolen stoken.
Nou de kofta en kipspiesen waren heerlijk!
Echter ben ik geen fan van een PP rub op een kip te smeren, de smaak van de PP kwam terug terwijl ik kip zat te eten, vreemde combi. Overigens heb ik de kip nog afgelakt toen ie 70?c was met een sausje van ketjap, bruine basterd, honing en appelsap.
Dat gaf wel een extra krokante korst en een lekkere smaak. Opgediend met zelfgemaakte surinaamse nasi en zoetzure komkommer, prima eten zo!
Foto?s zeggen meer;









Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk