08.45vet weg gesneden en ontvelt droog gedept met papier.
09.00 ribs gerubt met Don Marcos verry cherry, en de fik erin NO2.
Gestart met 12 brikketen in de brikketenbak en 4 koude bij opgelegd. 1koffie glas water in de opvangbak. Ondertussen ook houtsnippers pork (Weber) geweekt in water (4 handjes -katrien).
Dan de ribben indirect gerookt met de geweekte chunks. 30min dicht gelaten. Ondertussen Butcher paper gemaakt. Met 2 stukken boter, Kinder suiker, appelsap.
Na 30min 6brikketen toegevoegd en gesprayt met appelsap (roes)
Kern tussen de 65-70° graden ingepakt in Butcher paper met Kindersuiker, boter, appelsap 1glas voor 4 halve ribben. En temp naar 150° gebracht.
Laten "stomen" tot +- 90° dan uit het butcherpaper gehaald, gelakt en nog +-15min terug gelegd...
Smaak was zeer lekker, alleen ze 'Vielen' niet van het bot... De verry cherry rub van San Marcos gratis af te halen pfoooeee wat een Zoute bedoening...
Iemand die weet wat hier fout gelopen is??
09.00 ribs gerubt met Don Marcos verry cherry, en de fik erin NO2.
Gestart met 12 brikketen in de brikketenbak en 4 koude bij opgelegd. 1koffie glas water in de opvangbak. Ondertussen ook houtsnippers pork (Weber) geweekt in water (4 handjes -katrien).
Dan de ribben indirect gerookt met de geweekte chunks. 30min dicht gelaten. Ondertussen Butcher paper gemaakt. Met 2 stukken boter, Kinder suiker, appelsap.
Na 30min 6brikketen toegevoegd en gesprayt met appelsap (roes)
Kern tussen de 65-70° graden ingepakt in Butcher paper met Kindersuiker, boter, appelsap 1glas voor 4 halve ribben. En temp naar 150° gebracht.
Laten "stomen" tot +- 90° dan uit het butcherpaper gehaald, gelakt en nog +-15min terug gelegd...
Smaak was zeer lekker, alleen ze 'Vielen' niet van het bot... De verry cherry rub van San Marcos gratis af te halen pfoooeee wat een Zoute bedoening...
Iemand die weet wat hier fout gelopen is??