- Berichten
- 48
Er lag nog een stukje procureur van ongeveer 1 kg in de vriezer en dacht dat is voor de zondag wel lekker om pulled pork van te maken
Zelf een kruidenmengsel gemaakt en een injectievloeistof
Hiermee geinjecteerd en gerubd en vervolgens in huishoudfolie ingepakt en een driekwart dag laten intrekken
Zondag ochtend de bbq aangestoken en de temperatuur op 121 graden porberen te houden, blokje kersen rookhout er bij en het stuk vlees er op gelegd
Bij 72 graden kerntemperatuur afgelakt met een glaze van frambozen jam en citroen marmelade eventjes verwarmd in een steelpannetje
Toen nog twee uurtjes er op laten liggen en vervolgens ingepakt in aluminium folie
Bij een kern temperatuur van 96 graden vloog de sate prikker er doorheen dus van de bbq gehalen en een kwartiertje uit laten dampen
Daarna 45 minuten weer ingepakt in aluminium folie
Toen uitgepakt en aan het pullen begonnen
Broodje er bij en een zeer lekker neipa van de kromme haring
Geslaagd avond maaltje, en de mede eters waren ook zeer tevreden
Zelf een kruidenmengsel gemaakt en een injectievloeistof
Hiermee geinjecteerd en gerubd en vervolgens in huishoudfolie ingepakt en een driekwart dag laten intrekken
Zondag ochtend de bbq aangestoken en de temperatuur op 121 graden porberen te houden, blokje kersen rookhout er bij en het stuk vlees er op gelegd
Bij 72 graden kerntemperatuur afgelakt met een glaze van frambozen jam en citroen marmelade eventjes verwarmd in een steelpannetje
Toen nog twee uurtjes er op laten liggen en vervolgens ingepakt in aluminium folie
Bij een kern temperatuur van 96 graden vloog de sate prikker er doorheen dus van de bbq gehalen en een kwartiertje uit laten dampen
Daarna 45 minuten weer ingepakt in aluminium folie
Toen uitgepakt en aan het pullen begonnen
Broodje er bij en een zeer lekker neipa van de kromme haring
Geslaagd avond maaltje, en de mede eters waren ook zeer tevreden