Beef en Steak

1ste keer pulled pork kamado

 
 

DeGoudenSnor

Sprokkelaar
Berichten
48
Er lag nog een stukje procureur van ongeveer 1 kg in de vriezer en dacht dat is voor de zondag wel lekker om pulled pork van te maken

Zelf een kruidenmengsel gemaakt en een injectievloeistof
Hiermee geinjecteerd en gerubd en vervolgens in huishoudfolie ingepakt en een driekwart dag laten intrekken

Zondag ochtend de bbq aangestoken en de temperatuur op 121 graden porberen te houden, blokje kersen rookhout er bij en het stuk vlees er op gelegd

Bij 72 graden kerntemperatuur afgelakt met een glaze van frambozen jam en citroen marmelade eventjes verwarmd in een steelpannetje

Toen nog twee uurtjes er op laten liggen en vervolgens ingepakt in aluminium folie

Bij een kern temperatuur van 96 graden vloog de sate prikker er doorheen dus van de bbq gehalen en een kwartiertje uit laten dampen

Daarna 45 minuten weer ingepakt in aluminium folie

Toen uitgepakt en aan het pullen begonnen

Broodje er bij en een zeer lekker neipa van de kromme haring

Geslaagd avond maaltje, en de mede eters waren ook zeer tevreden
20251004_104609.jpg

20251004_104756.jpg
20251004_142929.jpg
20251005_100040.jpg
20251005_134241.jpg
20251005_134439.jpg
20251005_134556.jpg
20251005_145855.jpg
20251005_162051.jpg
20251005_171937.jpg
20251005_173653.jpg
20251005_180821.jpg
 
Lekker hoor! Nu weet je meteen dat je volgende keer net zo goed 4-5x zoveel kunt maken: net zoveel werk en in koelkast/diepvries na opwarmen nog net zo heerlijk!!
 
Ziet er goed uit! Je eerste varkenskopjesbadge.
 
Heerlijk!

Gefeliciteerd met je ๐Ÿท
 
Terug
Bovenaan Onderaan