BasBQ
Beef en Steak

1st x Spareribs van de kamado

orlando

Tondelzoeker
Berichten
8
Vandaag voor de eerste keer Spareribs Memphis style op de Basterd gemaakt. Ik maakte deze voorheen altijd in de oven. Ook lekker, maar van de BBQ zo veel lekkerder.

Ik heb deze volgens de 3-2-1 methode
gemaakt, ik heb deze tijden aangehouden 1,5/1,5/0,5 en was zeer tevreden over het resultaat. 2 gelakt en 1 zonder, Mijn kleine vind bbq sausen niet te pruimen.

Temperatuur tussen de 110/120 gr. Bij het lakken schoot de temperatuur omhoog naar de 140 gr.

Cheers,












20240106_142442.jpg
20240106_163259.jpg
20240106_191424.jpg
20240106_191822.jpg

Screenshot_20240106_215639.jpg
 
Die zien er helemaal prima uit!

Schuif maar door…..😋
 
Ziet er goed uit.
Die hoge temperatuur komt volgens mij doordat de BBQ open staat en er veel zuurstof bij de kolen kan komen.

Zelfde idee als bij het oud Hollands vlees buffet je speklappen beginnen te cremeren op de bbq.

Verstuurd vanaf mijn SM-S911B met Tapatalk
 
Bij het lakken je onderste luchtrooster dicht doen kan ook doorschieten voorkomen/reduceren.

Bij mij liggen er op dit moment ribs op :)
 
Mooie sessie, wat maakt het Memphis style?
Ben geen expert, ik dacht de Rub en dat je er geen saus op hoeft tedoen. Ik heb het recept eens van het internet gehaald. Is hier de favoriet thuis.

Misschien dat iemand anders er meer over kan vertellen?
 
Terug
Bovenaan Onderaan