BasBQ
Beef en Steak

1e x wedstrijd: pulled chicken-mango-summer (spring) rolls met bramensaus

Fien

Tondelzoeker
Berichten
15
Een uitdagende opdracht: fruit in je snuit van de bbq, met weinig bbq-ervaring. Dus (eerlijk is eerlijk) heb heeeeeel veel advies gevraagd aan Manlief @Smoke-A-Holic (alleen over de bbq hoor!! Het verzinnen lukte mij zelf heel goed).

Uiteraard gestart met het allerbelangrijkste: de ijsjes voor Fien maken 🐶

20230617_142034.jpg
;)

Toen werd het tijd voor de wedstrijd.
Eerst de kip gepekeld. Dat kon prima een paar uurtjes staan.

20230617_112025.jpg


In de tussentijd de prei julienne gesneden, en de mango ook. Blij dat ik de worteltjes al julienne-gesneden had gekocht, want ik ben geen snelle snijder.

Dan zelf bbq-saus maken: sjalotje klein snijden (stiekem gebruik gemaakt van de hakmachine).
De helft daarvan in de blender, samen met alle andere ingrediënten:
20230617_113353.jpg


20230617_124451.jpg


Deze kon de koeling in, met de andere helft van de stukjes sjalot om het geheel toch een beetje textuur te geven.

Dan de kippendijtjes op de bbq grillen op 165 graden. Ingewreven met een beetje peper, zout en paprikapoeder tot kerntemperatuur 65 graden.

20230617_150756.jpg

20230617_154838.jpg


In de tussentijd een start maken met de bramensaus:
Alle ingrediënten in een pan, en zachtjes aan de kook brengen.

20230617_112312.jpg


De kippendijtjes liggen inmiddels lekker een beetje badderen in de bouillon in een aluminium (bad)kuipje op de bbq, tot kerntemperatuur van 75-80 graden.

20230617_162159.jpg


Eventjes laten afkoelen, en dan met 2 vorken uit elkaar pullen.

Schijfjes appel en mango mogen starten op de bbq:

20230617_174501.jpg


Dan is het is tijd om de loempiavellen te vullen:

20230617_165808.jpg


20230617_171731.jpg


De bramensaus staat lekker in te koken tot jam-dikte.

20230617_175207.jpg


Manlief werpt een wakende blik op het geheel in de tijd dat ik de loempiaatjes maak.

20230617_174922.jpg


En daar gaan ze:
Op directe hitte 200 graden, ongeveer 1 minuutje per kant.
(en de liefhebber van warme bbq-saus kan nu even snel een schaaltje bbq-saus opwarmen in de magnetron 🤫)

20230617_175854.jpg


Een slablaadje voor de nodige vezeltjes, een paar braampjes voor het leuke gezicht, samen met 2 dipsausjes, maakt een gezellig plankje met loempiaatjes:

20230617_181006.jpg


En Fien heeft (na haar eigen brokjes) genoten van haar ijsje 🐶🍖🍦
 
Dat ziet er heerlijk uit zeg! Graag zou ik het uitgebreide recept hiervan willen hebben, om zelf eens te maken.
 
Ziet er erg goed uit Fien.
Tip voor de volgende keer. De loempiaatjes indirect op 210-230 graden tot ze krokant zijn.
Van tevoren dun inkwasten/insmeren met zonnebloemolie of arachide olie
Direct verbrandt dat deeg veel te snel.
Met een juliennesnijder kun je zelf snel snijden. Al is kant en klaar soms wel makkelijk, al denk ik niet dat je bijvoorbeeld komkommer julienne gesneden kunt kopen.
16870804190455542387952623336506.jpg
 
  • Leuk
Waarderingen: Fien
Prachtige bijdrage. Had graag even aan geschoven.
 
  • Leuk
Waarderingen: Fien
Super origineel, ik vind het heel erg gaaf!
 
  • Leuk
Waarderingen: Fien
Een kanshebber voor de winst denk ik zo. Origineel idee en een mooie foto 😁
 
Terug
Bovenaan Onderaan