Boston Butt 4.7 kg.....( pulled porc )###update 6
Waarom geen procureur hoor ik jullie denken, nou omdat dat de Amerikanen ook niet gebruiken, die gebruiken Boston Butt........
Voorbereidingen zijn getroffen......vlees staat gemarineerd......barbecue staat gestapeld......hd camera accu's staan vol, voor de tutorial.....alles gereed......
Om 5 u vanacht gaan we starten......ik reken op een uur of 14.....
Morgen hou ik jullie volledig op de hoogte....
Gaan we hier gewoon verder.
--------------------------
Zo mensen heerlijk vroeg de vogeltjes fluiten, en de fik mag erin.
--------------------------
Temperatuur van de ketel kreeg ik ff moeizaam omhoog.....had een te smalle snake neergelegd...dom dom....., temperatuur gaat omhoog eindelijk na dik anderhalf uur....
Intussen ff een rondje formule 1 op de playstation.
-------------------------
Zojuist ingesprayed....met een mengsel van cola,appelcider azijn & strohrum.
Temperatuur gaat top.
115 gr dome
44 gr vlees
4 uur bezig
--------------------------
5 uurtjes verder
Vlees kern 58 grd
Dome temp 113 grd
Ingesprayed
Denk nog een uurtje en dan gaattie in de folie.....
--------------------------
Zo inmiddels 8 uurtjes onderweg.
Kerntemp. 71 grd
Rooster temp. 114 grd
Ingesprayed
Inmiddels even snel een nieuwe snake neergelegd want deze was inmiddels aardig.aan zijn einde.
En in.een schaal gedaan, wil nog even wachten, of helemaal niet inpakken.
Maar wil wel wat lekvocht voor de saus
--------------------------'
9 uurtjes onderweg
Kerntemp. 73 grd
Rooster temp. 110 grd
Klep maar ff uurtje xtra dicht.
Denk het vlees nu in de 'stall' zit......
----------------------------
11 uurtjes verder
Kerntemp. 81 grd
Roostertemp. 111 grd.
Ingesprayed.
Nog steeds niet ingepakt.....en denk ook ik dat niet meer ga doen.
-----------------------------
Waarom geen procureur hoor ik jullie denken, nou omdat dat de Amerikanen ook niet gebruiken, die gebruiken Boston Butt........
Voorbereidingen zijn getroffen......vlees staat gemarineerd......barbecue staat gestapeld......hd camera accu's staan vol, voor de tutorial.....alles gereed......
Om 5 u vanacht gaan we starten......ik reken op een uur of 14.....
Morgen hou ik jullie volledig op de hoogte....
Gaan we hier gewoon verder.
--------------------------
Zo mensen heerlijk vroeg de vogeltjes fluiten, en de fik mag erin.
--------------------------
Temperatuur van de ketel kreeg ik ff moeizaam omhoog.....had een te smalle snake neergelegd...dom dom....., temperatuur gaat omhoog eindelijk na dik anderhalf uur....
Intussen ff een rondje formule 1 op de playstation.

-------------------------
Zojuist ingesprayed....met een mengsel van cola,appelcider azijn & strohrum.
Temperatuur gaat top.
115 gr dome
44 gr vlees
4 uur bezig

--------------------------
5 uurtjes verder
Vlees kern 58 grd
Dome temp 113 grd
Ingesprayed
Denk nog een uurtje en dan gaattie in de folie.....

--------------------------
Zo inmiddels 8 uurtjes onderweg.
Kerntemp. 71 grd
Rooster temp. 114 grd
Ingesprayed
Inmiddels even snel een nieuwe snake neergelegd want deze was inmiddels aardig.aan zijn einde.
En in.een schaal gedaan, wil nog even wachten, of helemaal niet inpakken.
Maar wil wel wat lekvocht voor de saus

--------------------------'
9 uurtjes onderweg
Kerntemp. 73 grd
Rooster temp. 110 grd
Klep maar ff uurtje xtra dicht.
Denk het vlees nu in de 'stall' zit......
----------------------------
11 uurtjes verder
Kerntemp. 81 grd
Roostertemp. 111 grd.
Ingesprayed.
Nog steeds niet ingepakt.....en denk ook ik dat niet meer ga doen.

-----------------------------