- Berichten
- 236
Beste allen,
Na wat oefenen bij de buurman gisteren vandaag de Kamado Joe Classic 2 voor de 1e x in gebruik genomen!
Spareribs op 't menu....
2 smaken:
*Smokey BBQ
*Sweet Chili
Beiden in all use rub van "van Beekum" gezet...
Echter aan de Smokey BBQ nog extra gerookte paprikapoeder en chilipoeder toegevoegd.
Bij de Sweet Chili wat gemberpoeder
Smokey BBQ afgelakt met "van Beekum bbq saus" gemengd met chipotle tabasco en honing-rum.
Sweet Chili afgelakt met Go-Tan chilisaus gemengd met ketjap manis.
Ik heb geen ervaring met spareribs, überhaupt eigenlijk niet met "echt bbq'en" en twijfelde erg over welke bereidingsmanier... Spareribs waren dun bevleesde dus dacht dat 3-2-1 echt te lang zou zijn.
Nu ongeveer 3 -1.5 -1.5 gedaan; kwamen goed van 't bot los maar hadden ook gerust een tikkie langer gemogen voor de "fall of the bone-liefhebbers"!
Vooraf nog geweekte appelchuncks (edit: appelsnippers) toegevoegd en kolen van Grill Fanatics Quebracho Blanco. Ik moet zeggen dat ik de kolen niet echt prettig van geur vond hadden iets petroleum-achtigs, anderen hier ook ervaring mee? Heb deze zak bij de KJ2 kado gehad. Dat was eigenlijk t enigste minpunt...
Verder nog een rood uitje op de KJ gepoft en gebruikt als topping...
Verder hebben we lekker gegeten met een frietje en salade erbij!
Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk
Na wat oefenen bij de buurman gisteren vandaag de Kamado Joe Classic 2 voor de 1e x in gebruik genomen!
Spareribs op 't menu....
2 smaken:
*Smokey BBQ
*Sweet Chili
Beiden in all use rub van "van Beekum" gezet...
Echter aan de Smokey BBQ nog extra gerookte paprikapoeder en chilipoeder toegevoegd.
Bij de Sweet Chili wat gemberpoeder
Smokey BBQ afgelakt met "van Beekum bbq saus" gemengd met chipotle tabasco en honing-rum.
Sweet Chili afgelakt met Go-Tan chilisaus gemengd met ketjap manis.
Ik heb geen ervaring met spareribs, überhaupt eigenlijk niet met "echt bbq'en" en twijfelde erg over welke bereidingsmanier... Spareribs waren dun bevleesde dus dacht dat 3-2-1 echt te lang zou zijn.
Nu ongeveer 3 -1.5 -1.5 gedaan; kwamen goed van 't bot los maar hadden ook gerust een tikkie langer gemogen voor de "fall of the bone-liefhebbers"!
Vooraf nog geweekte appelchuncks (edit: appelsnippers) toegevoegd en kolen van Grill Fanatics Quebracho Blanco. Ik moet zeggen dat ik de kolen niet echt prettig van geur vond hadden iets petroleum-achtigs, anderen hier ook ervaring mee? Heb deze zak bij de KJ2 kado gehad. Dat was eigenlijk t enigste minpunt...
Verder nog een rood uitje op de KJ gepoft en gebruikt als topping...
Verder hebben we lekker gegeten met een frietje en salade erbij!





Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk
Laatst bewerkt: