BasBQ
Beef en Steak

1e keer St. louis style 321 ribs

 
 

Nicks85

Vuurmaker
Berichten
78
Met dank aan @noskos(daar wordt je enthousiast van) vandaag begonnen aan mijn sparerib avontuur. Ze liggen er nu op voor de eerste 3 uur.

DD37418B-5D1D-4DCA-9DFD-ACA22491C4F8.jpeg


21E31AE1-446C-4EF0-A5D5-F73534A4D669.jpeg


A2BFE954-EC33-4A69-8C41-614C3636F4A3.jpeg


8E449014-E3F4-4794-B7DD-7CF66750A382.jpeg


6EF337CF-1CBE-4267-BFAB-2F201BAE615E.jpeg


8036B70C-2D0A-4E35-AC22-B53FB476C20F.jpeg


368A59AD-0ED9-41FD-BF04-0DB02C334D01.jpeg
 
Mooi spul he van Laurens (houtskool.nl). Altijd mooie sortering bij zijn dozen houtskool.
 
Het resultaat na 3 uur, 1 uur, 45 min ....

Helaas is hij in de 3 uur te hard gegaan, bark gescheurd.... (zie derde foto) of heeft dit een andere reden?

Smaak was echt heerlijk maar de saus die ik heb gebruikt zou ik niet nogmaals gebruiken.

al met al een geslaagde eerste keer denk ik.

Tips welkom!

B782EB26-CDA5-4F3C-BA53-D71FDADCAE39.jpeg


510CE195-7CFB-4F24-BBAD-C7CA70F2F94B.jpeg


0524246C-51A3-4BB7-A2D8-A9C9CE2CB46B.jpeg
 
Ziet er toch goed uit. Mooie kleur ook. Saus is altijd lastig. Ik probeer op mijn ribben altijd zo min mogelijk saus te doen. Die vind ik altijd snel overheersen.
 
Ziet er goed. Mooie rib (foto 1). Reslutaat ziet er goed uit en als het gesmaakt heeft, maakt het niet uit hoe het eruit ziet toch.
En qua saus, ik denk dat je daar wel ff meenezig bent wat je echt lekker vindt. Zoveel keuzes hierin....
 
Op die dikke jongens zitten meerdere lagen. Wat ik zo kan zien is het een stukje vlees met daaronder vet, als het vet dan smelt loopt je bark weg.
 
Weinig aan te doen zo te lezen. We gaan het de volgende keer zien, maar dan wel met de BBQ van Noskos 😊
 
nou, das toch een flinke rib hoor. en ziet er erg goed uit.
saus maak ik zelf. heb eigenlijk altijd wel een flesje basis-saus (noskos) staan die afhankelijk van het gerecht of waar we trek in hebben een beetje aangepast wordt (zoeter, zouter, pittiger, etc)

en wat noskos zegt: dik bevleesde ribben hebben meerdere lagen vet/vlees. op vet blijft de bark idd niet goed zitten. Maar als de smaak ok was, so what?
 
Terug
Bovenaan Onderaan