- Berichten
- 67
Zojuist wat voorwerk gedaan en ze liggen er op, Australian angus short ribs 1 groter stuk en 1 iets kleiner.
het grote stuk pak ik bij circa 70 graden in en het kleinere stuk gaar ik zonder in te pakken door in de hoop dat ze ongeveer gelijktijdig klaar zijn.
Heb voor de rub het noskos texas style recept gebruikt en heb er een klein beetje (1 theelepel) koffie aan toegevoegd.
Als rookhout gebruik ik appel en eik, ik ben benieuwd.
1e stuk: het stuk welke in folie gegaard is, Ingepakt met een klein beetje roomboter. Na circa 6u op 94 graden kern temperatuur waarna circa 45 min rusten in de folie. Super mals en extreem sappig, mooie rooksmaak. Bark niet krokant maar dat was ook niet de verwachting.
Stuk nummer 2: Het kleinere stuk, na 10u garen op circa 110 graden een kerntemperatuur bereikt van 94 graden (wel wat langer dan wat mijn verachting was). Tussentijds wat besprenkeld met appelsap en hierdoor de eerder genoemde kruidenmix. Vervolgens 45 min laten rusten waarna de botjes er zo uit geplukt konden worden. Zoals op de foto te zien geserveerd met een Stuffed potato en frisse Coleslaw. Mooie knapperige bark en boterzacht van binnen, echt bovenverwachting lekker.
Al met al gaat mijn voorkeur uit naar de bereiding van het 2e stuk, garen zonder in te pakken. Echt een fantastisch stuk vlees, super knapperig en geweldig sappig. Al het vet in het vlees is boterzacht versmolten met het geheel. Wel iets meer geduld hebben maar dit is het meer dan waard. Dit ga ik vaker maken!
Alvast wat fotos, de rest volgt straks!
het grote stuk pak ik bij circa 70 graden in en het kleinere stuk gaar ik zonder in te pakken door in de hoop dat ze ongeveer gelijktijdig klaar zijn.
Heb voor de rub het noskos texas style recept gebruikt en heb er een klein beetje (1 theelepel) koffie aan toegevoegd.
Als rookhout gebruik ik appel en eik, ik ben benieuwd.
1e stuk: het stuk welke in folie gegaard is, Ingepakt met een klein beetje roomboter. Na circa 6u op 94 graden kern temperatuur waarna circa 45 min rusten in de folie. Super mals en extreem sappig, mooie rooksmaak. Bark niet krokant maar dat was ook niet de verwachting.
Stuk nummer 2: Het kleinere stuk, na 10u garen op circa 110 graden een kerntemperatuur bereikt van 94 graden (wel wat langer dan wat mijn verachting was). Tussentijds wat besprenkeld met appelsap en hierdoor de eerder genoemde kruidenmix. Vervolgens 45 min laten rusten waarna de botjes er zo uit geplukt konden worden. Zoals op de foto te zien geserveerd met een Stuffed potato en frisse Coleslaw. Mooie knapperige bark en boterzacht van binnen, echt bovenverwachting lekker.
Al met al gaat mijn voorkeur uit naar de bereiding van het 2e stuk, garen zonder in te pakken. Echt een fantastisch stuk vlees, super knapperig en geweldig sappig. Al het vet in het vlees is boterzacht versmolten met het geheel. Wel iets meer geduld hebben maar dit is het meer dan waard. Dit ga ik vaker maken!
Alvast wat fotos, de rest volgt straks!
Laatst bewerkt: