- Berichten
- 15
Pulled Pork stond al heel lang op mijn verlanglijstje, maar ja... kan dat wel op een simpele weber 47cm? Ik ging de uitdaging (vooral met mij zelf) aan.
Het plan was om het gelijk maar goed aan te pakken en het wedstrijd recept van noskos te gebruiken. Super duidelijke uitleg!
Een goed begin is het halve werk, daarom een mooie Livar procureur gehaald van 1,7 kilo bij beef & Stake. (ik wist niet of een groter stuk wel zou lukken op de 47 CM)
Ook gelijk een injector en rub gehaald. Helaas hadden ze de Noskos bbq saus niet, maar de Beef & Stake is ook erg lekker!
De avond vooraf het vlees geïnjecteerd met de marinade mix en een mooie laag Noskos pulled pork rub aangebracht.:
Om 8 uur begonnen om de bbq gereed te maken. Ik heb Weber briketten gebruikt (bij gebrek aan beter) en gekozen voor een snake.
Een Weber 47 cm heeft niet zo gek veel ruimte, en de gedachte was om indien nodig het rooster met de snake mee te draaien.
Om de boel goed in de gaten te houden heb ik 2 keer de Ikea fantast gebruikt (goedkoop maar goed(genoeg)) 1 voor de kern, 1 op het rooster.
Rookhout appel en kers toegevoegd:
Paar kooltjes aangestoken en op naar de 120 graden. Dit is wel even zoeken met de Weber maar hij heeft het keurig gedaan! Dikke 7,5 uur op 115 a 125 graden! Wel goed in de gaten houden en eventueel de lucht toevoer aangepast:
13:44 uur: Het plan was om de pulled pork op 74 graden kerntemperatuur in te smeren met bbq saus, echter bij de 74 graden heb ik er voor gekozen om hem in te pakken.De dag liep even wat anders en ik moest even tussendoor naar de dokter met mijn zoontje. Een Combinatie tussen wedstrijd en de snelle pulled pork dus!!
Op naar de 910+ graden! na 1,5 uur eindelijk zo ver! (even voor 16:00 uur) Na een aantal keer prikken om te kijken of die mooi zacht was de PP op 93 graden van de bbq gehaald.Mooi op tijd om na een kwartrietje uit te dampen, een uurtje uit te rusten in de koelbox om hem warm te houden.
(gelijk het vocht dat uit de folie komt bewaard voor later) :
Tijd om te pullen! Het roken aan het begin van de sessie heeft zijn werk goed gedaan!
Na de pull de saus er bij:
Heerlijk gegeten!
@noskos bedankt voor het recept, op naar de volgende keer!
Het plan was om het gelijk maar goed aan te pakken en het wedstrijd recept van noskos te gebruiken. Super duidelijke uitleg!
Een goed begin is het halve werk, daarom een mooie Livar procureur gehaald van 1,7 kilo bij beef & Stake. (ik wist niet of een groter stuk wel zou lukken op de 47 CM)
Ook gelijk een injector en rub gehaald. Helaas hadden ze de Noskos bbq saus niet, maar de Beef & Stake is ook erg lekker!
De avond vooraf het vlees geïnjecteerd met de marinade mix en een mooie laag Noskos pulled pork rub aangebracht.:
Om 8 uur begonnen om de bbq gereed te maken. Ik heb Weber briketten gebruikt (bij gebrek aan beter) en gekozen voor een snake.
Een Weber 47 cm heeft niet zo gek veel ruimte, en de gedachte was om indien nodig het rooster met de snake mee te draaien.
Om de boel goed in de gaten te houden heb ik 2 keer de Ikea fantast gebruikt (goedkoop maar goed(genoeg)) 1 voor de kern, 1 op het rooster.
Rookhout appel en kers toegevoegd:
Paar kooltjes aangestoken en op naar de 120 graden. Dit is wel even zoeken met de Weber maar hij heeft het keurig gedaan! Dikke 7,5 uur op 115 a 125 graden! Wel goed in de gaten houden en eventueel de lucht toevoer aangepast:
13:44 uur: Het plan was om de pulled pork op 74 graden kerntemperatuur in te smeren met bbq saus, echter bij de 74 graden heb ik er voor gekozen om hem in te pakken.De dag liep even wat anders en ik moest even tussendoor naar de dokter met mijn zoontje. Een Combinatie tussen wedstrijd en de snelle pulled pork dus!!
Op naar de 910+ graden! na 1,5 uur eindelijk zo ver! (even voor 16:00 uur) Na een aantal keer prikken om te kijken of die mooi zacht was de PP op 93 graden van de bbq gehaald.Mooi op tijd om na een kwartrietje uit te dampen, een uurtje uit te rusten in de koelbox om hem warm te houden.
(gelijk het vocht dat uit de folie komt bewaard voor later) :
Tijd om te pullen! Het roken aan het begin van de sessie heeft zijn werk goed gedaan!
Na de pull de saus er bij:
Heerlijk gegeten!
@noskos bedankt voor het recept, op naar de volgende keer!