Vanmorgen op tijd opgestaan en een Picnic van 3.5KG op het ei gelegd. Heatermeter aangesloten, en nu denk ik zonder data gaat het veel relaxter 
Ei opgestookt tot 110 graden. Geeft de pitprobe rond de 90-95 aan. Ik denk hmm, die dome thermometer liegt dus. Hoger gestookt. Bij 140 graden dome gaf de heatermeter de juiste waardes aan, maar bleef licht stijgen, dus wat geknepen. Gevolg is dat de dome temp zakt en de pit probe blijft doorstijgen. Huh?
Inmiddels zit de pit temp op 125 graden en stijgend, maar de dome alweer een hele tijd stabiel op 110-115. Ik ben de draad kwijt. Mijn pulled pork gaat volgens mij heel hard, zo niet te hard.
Mijn theorie was dat de pit probe op het rooster geklemd zat, daardoor in het begin te laag zat met dat grote stuk koud vlees wat het rooster koelt. Inmiddels wat hout gepakt (geen aardappels in huis
) en hem daarop geklemd, maar stijgt gewoon vrolijk door.
Ik snap het niet meer. :-S

Ei opgestookt tot 110 graden. Geeft de pitprobe rond de 90-95 aan. Ik denk hmm, die dome thermometer liegt dus. Hoger gestookt. Bij 140 graden dome gaf de heatermeter de juiste waardes aan, maar bleef licht stijgen, dus wat geknepen. Gevolg is dat de dome temp zakt en de pit probe blijft doorstijgen. Huh?
Inmiddels zit de pit temp op 125 graden en stijgend, maar de dome alweer een hele tijd stabiel op 110-115. Ik ben de draad kwijt. Mijn pulled pork gaat volgens mij heel hard, zo niet te hard.
Mijn theorie was dat de pit probe op het rooster geklemd zat, daardoor in het begin te laag zat met dat grote stuk koud vlees wat het rooster koelt. Inmiddels wat hout gepakt (geen aardappels in huis

Ik snap het niet meer. :-S


