BasBQ
Beef en Steak

1e keer Pizza!

 

Tommybear1979

Kooltjesharker
Berichten
172
Vandaag de eerste keer pizza op Bastard Large.
Pizza deeg gemaakt van 'La Tua Farina mix voor Pizza en  Focaccia'.
Saus gemaakt door een half uitje aan te fruiten, wat knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en peper en zout. Met daarbij een pakje gezeefde tomaten.
Bbq goed gevuld en aangestoken. Cast iron platesetter erin en daarop het rooster met de pizza steen. 
De pizzasteen had ik aan de onderzijde voorzien van aluminiumfolie.

Ik kreeg de bbq niet zo snel op temperatuur.  Dus is de 1e pizza er waarschijnlijk net wat te vroeg opgegaan. Die had zo'n 13minuten nodig,  terwijl daarna de temperatuur omhoog ging en de laatste van de 4 pizza's maar 5minuten nodig had (was wel dik belegd want laatste).
Helaas geen foto's van pizza op de bbq maar wel wat andere kiekjes.

Smaak echt super.
Mijn zoon heeft liever toch zo'n plaat pizza uit de oven vanwege het rook smaakje.

Wat mij betreft dus wat zaken om altijd in huis te hebben:
-gezeefde tomaten
-pizzamix
-polenta/maismeel zodat pizza niet blijft plakken aan schep en steen.
25400244b9a1a651c1270671f67ac2aa.jpg
2bb0d22f89870b79d480dd4741549a64.jpg
75bdf75c740d787668a0208f32aadf80.jpg
e1a940201cbb1649509c25790dc92ac6.jpg
45b78a1275684743a1e80a67497d39f1.jpg
162e44a901e2a4b05b50b3c4770147c4.jpg
92a0aebf23a080a0435412bd24d16d3d.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Pizza; altijd +1.

Waarom dat aluminiumfolie?
 
Het schijnt dat dan je steen niet te heet voor ten gevolge van stralingswarmte.
Nu wordt hij puur door convectie verwarmd.


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan