Beef en Steak

1e keer koud roken...

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Theo
  • Startdatum Startdatum

Theo

Tondelzoeker
Berichten
7
Voor mij de eerste keer, pekelen en koud roken...
De zalm na 4 dagen pekelen in vacuüm volgens @Ewald, paar uurtjes gedroogd en sinds vanochtend vroeg met de csg in de bbq.
De kaas en de amandelen zitten al in vacuüm. Nu wachten tot de zalm klaar en gevacumeerd de koelkast in kan.
Heel benieuwd naar het resultaat...!

20221224_134057.jpg
 
Dank je wel,
Zalm ligt nu nog in vacuüm in de koelkast. Morgen maar eens proberen..🤞🏻
Kaas volgend weekend...
 
Nooit meer gewoon zout op je eitje 😁
 
  • Leuk
Waarderingen: Theo
Ziet er goed uit zeg. Ik was op zoek naar meer producten om te gelijk met de zalm koud te roken maar dit dekt wel de lading.
Zijn er nog bepaalde noten die je het lekkerst kan roken?
 
Ziet er goed uit zeg. Ik was op zoek naar meer producten om te gelijk met de zalm koud te roken maar dit dekt wel de lading.
Zijn er nog bepaalde noten die je het lekkerst kan roken?
Amandel met vlies, pinda's, cashews, pecan.. Alles dus 😂.
Moet ik wel zeggen dat ik er eigenlijk alleen (ongebrande) noten warm rook, omdat ik dat lekkerder vind.
Koud geeft een scherpere smaak.
 
Terug
Bovenaan Onderaan