Beef en Steak

1e keer koud gerookte zalm

 

DeGoudenSnor

Sprokkelaar
Berichten
40
Na veel gelezen te hebben nu dan ook maar is zelf proberen
Zalm zijde bij de sligro gehaald, 1,5kg
In 3 stukken verdeeld
1stuk bewaard om een keer warm te roken
De andere twee om koud te roken

Het recept van ewald aangehouden
Alleen had geen rum in huis dus zalm 1 met water en zalm 2 met whiskey (glenmorangie orignal)

Van maandag tot vrijdag gevacumeerd in de koelkast gelegd
Vrijdag avond afgespoeld en droog gemaakt en laten drogen.
Zaterdag nacht bij thuis komst uit het cafe rond 2 uur de CSG aangestoken met beukenmot
Zondag ochtend, na 5 keer knipperen met de ogen, om 10 uur de zalm er af gehaald en gevacumeerd in de koelkast gelegd

Na 2 dagen de zalm geportioneerd en gevacumeerd en ingevroren
zalm mes aangeschafd zeer handig
En geproefd en laten proeven
Zalm 2 met whiskey heeft mijn voorkeur maar allebei zeer geslaagd
20250909_165742.jpg
20250909_173029.jpg
20250912_184358.jpg
20250914_102644.jpg
20250915_204130.jpg
20250915_202602.jpg
 
Lekker hoor!

Zalm mes? Dat is dan hetzelfde als een ham mes denk ik.
 
Lekker hoor!

Zalm mes? Dat is dan hetzelfde als een ham mes denk ik.
Zoiets. Hoe ik dit leerde was voor zalm gebruik je (natuurlijk) een flexibel mes en voor ham niet per definitie. Een mes voor zalm kan goed door voor een hammes maar andersom eigenlijk niet.
 
Terug
Bovenaan Onderaan