- Berichten
- 177
Na alle grillworst die ik hier langs zag komen heb ik ze zelf ook maar eens gemaakt. Dit alles nav het bbqjunkie recept.
700gr kipgehakt (ongekruid)
233gr jong belegen kaas in kleine blokjes.
gehakt en kaas gemengd en in 4 gelijke porties gesplitst.
4 rolletjed gemaakt met vershoudfolie en ruim een uur in de koelkast.
Vervolgens pan heetwater gemaakt, Ikea Fantast thermometer in een worst gestoken en de worstjes te water gelaten.
Ik heb nog een pannendeksel op de worsten gelegd omdat ze gingen drijven.
Bbq aangestoken en wachten op totdat binnen het piepertje van de worst zou gaan bij 70C kerntemperatuur.
Uitgepakt (lastig hoor) en het uitgelopen kaas voor t grootste deel verwijderd.
2 worstjes door de rub van Noskos z'n site en 2 worstjes door standaard kipkruiden uit de supermarkt.
Afgegrild op de bbq, geen tijd aangehouden maar gewoon op uiterlijk gedaan.
Bevindingen:
- erg lekker, voorkeur voor de noskos rub
- inpakken in de vershoudfolie gaat nogal onhandig. Heeft iemand een filmpje hoe dit handig te doen?
- er was veel kaas uitgelopen, ik denk zeker 1/4. hoe is dat bij jullie?
Zeker op korte termijn voor herhaling vatbaar!
700gr kipgehakt (ongekruid)
233gr jong belegen kaas in kleine blokjes.
gehakt en kaas gemengd en in 4 gelijke porties gesplitst.
4 rolletjed gemaakt met vershoudfolie en ruim een uur in de koelkast.
Vervolgens pan heetwater gemaakt, Ikea Fantast thermometer in een worst gestoken en de worstjes te water gelaten.
Ik heb nog een pannendeksel op de worsten gelegd omdat ze gingen drijven.
Bbq aangestoken en wachten op totdat binnen het piepertje van de worst zou gaan bij 70C kerntemperatuur.
Uitgepakt (lastig hoor) en het uitgelopen kaas voor t grootste deel verwijderd.
2 worstjes door de rub van Noskos z'n site en 2 worstjes door standaard kipkruiden uit de supermarkt.
Afgegrild op de bbq, geen tijd aangehouden maar gewoon op uiterlijk gedaan.
Bevindingen:
- erg lekker, voorkeur voor de noskos rub
- inpakken in de vershoudfolie gaat nogal onhandig. Heeft iemand een filmpje hoe dit handig te doen?
- er was veel kaas uitgelopen, ik denk zeker 1/4. hoe is dat bij jullie?
Zeker op korte termijn voor herhaling vatbaar!





