Ik heb mijn kamado nu bijna 2 maanden en tot nu toe heb ik steeds wat van mijn low & slow dromen vervuld, maar gisteren dan eindelijk high & fast gegaan! Het moest simpel maar lekker zijn en dan kom ik uit op burgers. Ik zal het toegeven: ik had me een beetje gek laten maken door de recepten van Jord Althuizen en wilde meteen voor gemalen picanha gaan, al stond er bij dat dat best een dure grap is en dat slagers het zonde van het mooie vlees vinden.
Nou probeer eerst maar eens picanha te halen op vrijdagmiddag voor sluitingstijd.
De jumbo had het vlees maar doet niet aan malen en de buurtslager kon wel malen maar had geen picanha op voorraad maar wilde me nog wel een lesje leren dat het, inderdaad, zonde zou zijn 
De lat wat lager gelegd en biologisch half om half gehakt gekocht, een paar lapjes varkensvlees, een stokbrood, ui en ananas, ik ben een Hawaii type. Een standaard kruidenmix gebruikt en geleerd dat je altijd ff moet proeven hoe zout die kan zijn. Q op 200C gezet en mijn nieuwe halve gietijzeren grill rooster- en plaat geplaatst. Ui een beetje voor gegrilld, hambo's op het rooster, lapjes en ananas op de plaat en met een minuut of 6 was het maaltje klaar. De beloofde grillstrepen van het gietijzer kwamen prachtig uit, helaas verdwenen die weer een beetje toen ik de burgers klakkeloos nog ff op de plaat legde, weer wat geleerd.
Het resultaat was prima, met name de smaak en textuur van de burgers erg lekker maar ik heb vooral ff lekker kunnen spelen, dat is toch half the fun!
Nou probeer eerst maar eens picanha te halen op vrijdagmiddag voor sluitingstijd.


De lat wat lager gelegd en biologisch half om half gehakt gekocht, een paar lapjes varkensvlees, een stokbrood, ui en ananas, ik ben een Hawaii type. Een standaard kruidenmix gebruikt en geleerd dat je altijd ff moet proeven hoe zout die kan zijn. Q op 200C gezet en mijn nieuwe halve gietijzeren grill rooster- en plaat geplaatst. Ui een beetje voor gegrilld, hambo's op het rooster, lapjes en ananas op de plaat en met een minuut of 6 was het maaltje klaar. De beloofde grillstrepen van het gietijzer kwamen prachtig uit, helaas verdwenen die weer een beetje toen ik de burgers klakkeloos nog ff op de plaat legde, weer wat geleerd.

Het resultaat was prima, met name de smaak en textuur van de burgers erg lekker maar ik heb vooral ff lekker kunnen spelen, dat is toch half the fun!