fearlessbastard
Tondelzoeker
- Berichten
- 17
Ik ga voor de 1e keer brisket maken dit weekend.
Op BBQquality heb ik 2000gram besteld en ik wil onderstaand recept gaan volgen.
https://inamood.nl/recepten/bereiding-brisket-op-de-bbq/
Ik ga het vlees inpakken in Butcherpaper - maar nu ben ik benieuwd of dat direct kan of echt pas nadat het vlees 5 uur gerookt heeft.
Op het recept staat dat je het eerst 5 uur moeten laten roken - en daarna de overige 5 uur, inpakt in butcher papier.
Kan je het eventueel ook direct vanaf de start inpakken in butcherpapier - zodat het tijdens het roken ook ingepakt is - of bereikt de rook het vlees dan toch niet zoals geweenst?
het doel is namelijk om de bereidingstijd wat te versnellen dan de aangegeven circa 10 uur.
Op BBQquality heb ik 2000gram besteld en ik wil onderstaand recept gaan volgen.
https://inamood.nl/recepten/bereiding-brisket-op-de-bbq/
Ik ga het vlees inpakken in Butcherpaper - maar nu ben ik benieuwd of dat direct kan of echt pas nadat het vlees 5 uur gerookt heeft.
Op het recept staat dat je het eerst 5 uur moeten laten roken - en daarna de overige 5 uur, inpakt in butcher papier.
Kan je het eventueel ook direct vanaf de start inpakken in butcherpapier - zodat het tijdens het roken ook ingepakt is - of bereikt de rook het vlees dan toch niet zoals geweenst?
het doel is namelijk om de bereidingstijd wat te versnellen dan de aangegeven circa 10 uur.