- Berichten
- 67
Vandaag stond het “kerst” diner met mn ouders op het programma.
Gelukkig lusten ze wel een stukje vlees dus een brisket van ruim 2,5 kg gekocht en deze klaar gemaakt volgens het recept uit “Let’s make bbq great (again)”
Gistermiddag begonnen met de voorbereidingen van het stuk brisket. Volledig geïnjecteerd met oa runderfond en Worcestershire’s en heel de nacht laten staan.
Vanmorgen de buitenkant bestrooid met knoflook poeder, eekhoorntjes brood en bbqrub. Bbq aangezet toen kon die er om 9:15 op.
Tussendoor elke uur het stuk bespoten met een plantenspuit waar runderboillon, vissaus en worcestersaus in zat
Na een goeie 3,5 uur hebben we de brisket ingepakt in alufolie en hebben hier een saus van boter, ui en weer runderbouillon bij de gedaan.
Na weer 4 uur op 140 graden hadden we een kerntemperatuur van 91 graden en kon het stuk van de bbq af en hebben we hem ingepakt in en zo een uur laten rusten.
Van het vocht wat over was hebben we, samen met wat bbqsaus een lekkere saus gemaakt voor bij de Brisket.
En dan het resultaat:
Na dat we nog een stuk aan de buren hadden gegeven omdat t wel erg veel was had mn vrouw nog een heerlijk toetje gemaakt. Weliswaar niet op de Bastard maar het vermelden waard
Zelf gemaakte stoofpeersorbet ijs met zelfgemaakte kletskoppen en kaneelroom:
Gelukkig lusten ze wel een stukje vlees dus een brisket van ruim 2,5 kg gekocht en deze klaar gemaakt volgens het recept uit “Let’s make bbq great (again)”
Gistermiddag begonnen met de voorbereidingen van het stuk brisket. Volledig geïnjecteerd met oa runderfond en Worcestershire’s en heel de nacht laten staan.
Vanmorgen de buitenkant bestrooid met knoflook poeder, eekhoorntjes brood en bbqrub. Bbq aangezet toen kon die er om 9:15 op.
Tussendoor elke uur het stuk bespoten met een plantenspuit waar runderboillon, vissaus en worcestersaus in zat
Na weer 4 uur op 140 graden hadden we een kerntemperatuur van 91 graden en kon het stuk van de bbq af en hebben we hem ingepakt in en zo een uur laten rusten.
Van het vocht wat over was hebben we, samen met wat bbqsaus een lekkere saus gemaakt voor bij de Brisket.
En dan het resultaat:
Na dat we nog een stuk aan de buren hadden gegeven omdat t wel erg veel was had mn vrouw nog een heerlijk toetje gemaakt. Weliswaar niet op de Bastard maar het vermelden waard

Zelf gemaakte stoofpeersorbet ijs met zelfgemaakte kletskoppen en kaneelroom: