Gister eindelijk een keer Beer Can Chicken gemaakt op de weber ik had een mooi kippetje bij de poelier gehaald.
Een uurtje voor dat ze erop ging in de rub gezet.
(Moest nog wel even het rooster eruit halen anders ging de deksel niet dicht.)
Daarna ongeveer 40 minuten rond de 160 graden tot de kerntemperatuur 58 graden was toen de bbq naar de 200 graden gebracht tot een kerntemperatuur van 72 graden.
Het vlees was lekker mals alleen had de buitenkant wat krokanter gemogen.
Volgende keet mischien wat eerder naar de 200 graden brengen of wat langer laten staan maar was bang dat t dan het vlees dan mischien droog zou worden. Maar goed dat is een mooi excuus om het snel nog eens een keer te maken.
Een uurtje voor dat ze erop ging in de rub gezet.
(Moest nog wel even het rooster eruit halen anders ging de deksel niet dicht.)
Daarna ongeveer 40 minuten rond de 160 graden tot de kerntemperatuur 58 graden was toen de bbq naar de 200 graden gebracht tot een kerntemperatuur van 72 graden.
Het vlees was lekker mals alleen had de buitenkant wat krokanter gemogen.
Volgende keet mischien wat eerder naar de 200 graden brengen of wat langer laten staan maar was bang dat t dan het vlees dan mischien droog zou worden. Maar goed dat is een mooi excuus om het snel nog eens een keer te maken.