BasBQ
Beef en Steak

1e keer BCC op de UDS voor tokkie

 
 

Beertje53

Kooltjesharker
Berichten
103
Vandaag voor de eerste keer een BCC in de UDS gemaakt, had wel vaker een BCC gemaakt op de gasser, maar wil toch meer in de UDS bereiden.

Voor dit tokkie had ik Aziatisch getinte marinade gemaakt op basis van ketjap.

Marinade:
6 eetlepels ketjap
4 eetlepels limoensap
2 eetlepels zonnebloemolie
1 dessertlepel chilipoeder
3 teentjes knoflook
1 stukje (2 cm) gemberwortel
1 theelepel koriander
2 eetlepels limoenrasp
2 eetlepels palmsuiker

hiermee ons tokkie licht ge?njecteerd en gemarineerd en een uurtje of 2 laten intrekken.
intussen de UDS opgestart en voor de rook een pakketje eiken snippers gemaakt (waren de enigste die ik nog op voorrraad had)

De hulpmiddelen staan te wachten tot de dame klaar is voor de strijd 

BCCindo1.jpg


De dame heeft plaats genomen op haar zetel voor de komende tijd

BCCindo2.jpg


Na zo'n anderhalf uur in de sauna een mooi bruin kleurtje.

BCCindo3.jpg


In het begin stond de BCC op het bovenste rooster maar de temperatuur werd niet echt hoog genoeg dus na 15-20 minuten het onderste rooster gebruikt en de was de temperatuur goed en bij een kern van 80 graden het rooster 5 minuten tot op de vuurmand laten zakken voor een krokanter jasje.

Conclusie:
Smaak en malsheid was perfect, lekkere rooksmaak met een oosters tintje.
De helft is opgegaan (2 personen) en de rest is voor morgen, broodje pulled chicken.

 
Terug
Bovenaan Onderaan