Vandaag voor de eerste keer een BCC in de UDS gemaakt, had wel vaker een BCC gemaakt op de gasser, maar wil toch meer in de UDS bereiden.
Voor dit tokkie had ik Aziatisch getinte marinade gemaakt op basis van ketjap.
Marinade:
6 eetlepels ketjap
4 eetlepels limoensap
2 eetlepels zonnebloemolie
1 dessertlepel chilipoeder
3 teentjes knoflook
1 stukje (2 cm) gemberwortel
1 theelepel koriander
2 eetlepels limoenrasp
2 eetlepels palmsuiker
hiermee ons tokkie licht ge?njecteerd en gemarineerd en een uurtje of 2 laten intrekken.
intussen de UDS opgestart en voor de rook een pakketje eiken snippers gemaakt (waren de enigste die ik nog op voorrraad had)
De hulpmiddelen staan te wachten tot de dame klaar is voor de strijd
De dame heeft plaats genomen op haar zetel voor de komende tijd
Na zo'n anderhalf uur in de sauna een mooi bruin kleurtje.
In het begin stond de BCC op het bovenste rooster maar de temperatuur werd niet echt hoog genoeg dus na 15-20 minuten het onderste rooster gebruikt en de was de temperatuur goed en bij een kern van 80 graden het rooster 5 minuten tot op de vuurmand laten zakken voor een krokanter jasje.
Conclusie:
Smaak en malsheid was perfect, lekkere rooksmaak met een oosters tintje.
De helft is opgegaan (2 personen) en de rest is voor morgen, broodje pulled chicken.
Voor dit tokkie had ik Aziatisch getinte marinade gemaakt op basis van ketjap.
Marinade:
6 eetlepels ketjap
4 eetlepels limoensap
2 eetlepels zonnebloemolie
1 dessertlepel chilipoeder
3 teentjes knoflook
1 stukje (2 cm) gemberwortel
1 theelepel koriander
2 eetlepels limoenrasp
2 eetlepels palmsuiker
hiermee ons tokkie licht ge?njecteerd en gemarineerd en een uurtje of 2 laten intrekken.
intussen de UDS opgestart en voor de rook een pakketje eiken snippers gemaakt (waren de enigste die ik nog op voorrraad had)
De hulpmiddelen staan te wachten tot de dame klaar is voor de strijd

De dame heeft plaats genomen op haar zetel voor de komende tijd

Na zo'n anderhalf uur in de sauna een mooi bruin kleurtje.

In het begin stond de BCC op het bovenste rooster maar de temperatuur werd niet echt hoog genoeg dus na 15-20 minuten het onderste rooster gebruikt en de was de temperatuur goed en bij een kern van 80 graden het rooster 5 minuten tot op de vuurmand laten zakken voor een krokanter jasje.
Conclusie:
Smaak en malsheid was perfect, lekkere rooksmaak met een oosters tintje.
De helft is opgegaan (2 personen) en de rest is voor morgen, broodje pulled chicken.