BasBQ
Beef en Steak

1e brisket... spannend!!

 
 
 

PeeVee

Kooltjesharker
Berichten
127
Nou het moest er toch maar eens van komen, mijn eerste brisket. Besteld bij beefensteak.nl en recept volgens Noskos' onvolprezen bbq-nl.com website. De brisket rustig in de koelbox laten ontdooien. Daarna ge?njecteerd met een halve liter runder bouillon. Voor de Slather heb ik Noskos' receptuur exact gevolgd, alleen iets minder pittig (ivm kids) en bruine suiker ipv rietsuiker. Ik heb twee theelepels zwarte peper gebruikt en ??n theelepel chilipoeder (ipv cayennepeper). De Terlanco kokosbriketten liggen in het schoorsteentje en een nog een hoeveelheid in de WSM47. Een vuist vol eikenhout van wolkwildhout.nl en dan maar wachten ;-)

Ingredi?nten van de slather:
10504990_736560379740829_2342080965762917862_o.jpg


Klaar om te injecteren:
1534752_736560389740828_8681179913194386754_o.jpg


All rubbed up and no place to go:
10492984_736560393074161_1419968886975273329_o.jpg


Op de WSM47:
10527490_736578823072318_4670494074509767313_n.jpg
 
Da's een fijn lappie koe in die evenzo onvolprezen IKEA braadslede :)
Ik hoop van harte dat hij er al op ligt, anders heb je een latertje vandaag.
 
Ik heb er geen hoge verwachtingen van, ik kan me er niets bij voorstellen qua smaak maargoed, moet toch beetje oefenen voor de titel en misschien een keer een wedstrijd. Hoe moet ik 'm snijden trouwens? Langs de lange zijde van de RVS bak?
 
goed bezig, leuk en interessant, maar ook wel lastig stuk vlees, je moet hem haaks op de draad snijden
 
Ik kan niet goed zien hoe de draad loopt; beetje scheef?
 
wij kijken voordat we hem gaan rubben even hoe de draad loopt, en snijden daar dan een klein hoekje van het vlees af, na het garen is het heel moeilijk te zien
 
Succes met je run. Toch altijd spannend om een nieuw stuk vlees te bereiden!
 
Kun je het op de foto's niet zien Leo?
 
Nee, dat kun je heel moeilijk op foto's zien...
 
Ben benieuwd, volgens mij is hij ondertussen ingepakt (volgens de shoutbox....)
 
Zal wel niet te vreten zijn... Is nu een stijve bonk vlees... Hihi... maargoed... it's the journey, not the destination ;-)

Eeeeh... wel net even een OTS47 gescoord in Nijmegen voor 15 Eurootjes... dus het is alweer een goede dag !!

10557447_736769836386550_6479835009876349094_n.jpg
 
Nou... het resultaat is helemaal niet onaardig... Van 14:00 tot 23:00 op de smoker gelegen... Hier het grafiekje met de temperaturen...

10343015_736799523050248_8531157854373176033_n.jpg


Geen extreme rookring, ik ben wat terughoudend geweest met rookhout, mag de volgende keer wel wat meer misschien maar er zat w?l een duidelijke rooksmaak aan het vlees. Een bijzondere ervaring... De brisket was stevig maar absoluut niet taai en zeker niet droog. Zojuist twee plakken gegeten met wat SBR BBQ saus en een crackertje... Best lekker wel... Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. De zijkanten aan blokjes gesneden en in zelfgemaakte BBQ saus gedoopt, die gaan morgen nog een paar uurtjes op de smoker, voor vandaag is het wel welletjes (00:19).

10509695_736819393048261_792662860412238661_n.jpg


10487297_736819419714925_2760930571231981482_n.jpg
 
Dat is dan toch nog redelijk vlot gegaan, leuk ook zo'n grafiek.

Ziet er goed uit en gefeliciteerd met je badge!
 
Terug
Bovenaan Onderaan