- Berichten
- 3.379
Zoals reeds eerder beloofd, komt het er nu dan eindelijk van om mijn eerste Brisket te maken.
Wilde het eigenlijk een aantal weken geleden al maken, maar een nachtdienst gooide toen roet in het eten. (vandaag ook bijna)
Ik had ook eigenlijk gisteren reeds willen injecteren, maar dat schijnt niet goed te kunnen met een nog bevroren brisket
Daarom vanmorgen maar gedaan.
Er zit toch wel meer vet aan als ik in eerste instantie dacht, moet ik wel zeggen.
Het is best ff een werkje om dat vet er zo af te halen, dat je nog het e.e.a. aan vlees overhoud. (oefening baart kunst zeggen ze wel eens, maar dat betekend dus dat ik nog wel een paar briskets mag maken
)
We gaan voor injecteren, en inpakken (daar hoor ik iig goede verhalen over, en anders vrees ik voor een droge lap, aangezien dit een lastig stukje vlees is om goed te kunnen maken)
Voor de goede orde, bovenstaande foto is van de onderkant (aan de bovenkant laat ik nog een klein beetje vet zitten)
In de rub, en inmiddels het het grote groene ei beland (het is toch immers Pasen
)
(Moest traditioneel natuurlijk eerst ff zoeken naar het ei, maar heb haar in de schuur gevonden, verstopt onder haar groene hoes.)
Wat later begonnen als gepland (dit ivm het licht t.b.v. foto's voor mijn blog, wel raar, want gisterenochtend leek het wel een uurtje of zo eerder licht te zijn :
)
08:30 uur lag ze op het ei, en inmiddels een kleine 2 uurtjes verder zit ze al aan de 64 gr (bij een dome van zo'n 110 - 115 gr)
Wordt dus vervolgd
Wilde het eigenlijk een aantal weken geleden al maken, maar een nachtdienst gooide toen roet in het eten. (vandaag ook bijna)
Ik had ook eigenlijk gisteren reeds willen injecteren, maar dat schijnt niet goed te kunnen met een nog bevroren brisket

Daarom vanmorgen maar gedaan.

Er zit toch wel meer vet aan als ik in eerste instantie dacht, moet ik wel zeggen.

Het is best ff een werkje om dat vet er zo af te halen, dat je nog het e.e.a. aan vlees overhoud. (oefening baart kunst zeggen ze wel eens, maar dat betekend dus dat ik nog wel een paar briskets mag maken


We gaan voor injecteren, en inpakken (daar hoor ik iig goede verhalen over, en anders vrees ik voor een droge lap, aangezien dit een lastig stukje vlees is om goed te kunnen maken)

Voor de goede orde, bovenstaande foto is van de onderkant (aan de bovenkant laat ik nog een klein beetje vet zitten)
In de rub, en inmiddels het het grote groene ei beland (het is toch immers Pasen

(Moest traditioneel natuurlijk eerst ff zoeken naar het ei, maar heb haar in de schuur gevonden, verstopt onder haar groene hoes.)
Wat later begonnen als gepland (dit ivm het licht t.b.v. foto's voor mijn blog, wel raar, want gisterenochtend leek het wel een uurtje of zo eerder licht te zijn :

08:30 uur lag ze op het ei, en inmiddels een kleine 2 uurtjes verder zit ze al aan de 64 gr (bij een dome van zo'n 110 - 115 gr)
Wordt dus vervolgd