- Berichten
- 574
Gister mijn eerste poging gewaagd met een Brisket. Vlees een paar dagen geleden uit de vriezer gehaald (point van B&S). Ik heb getracht de Brisket hetzelfde te maken als Franklin.
Vlees ontdaan van overtollig vet en in de rub (pezo) gezet
Toen mocht het zaakje op de Q. Q ingesteld op 110 graden.
Al vrij snel (na uurtje of 5) zat de Brisket al op 71 graden maar een mooie bark was er nog niet. Dus wachtte ik met inpakken. Franklin zegt in zijn boek dat je de temp van de Q kunt verhogen om door de stall/zone te komen. Dus ik de temp van de Q omhoog gegooid. Dit alles kwam denk ik niet ten goede voor de Brisket. Ik had de brisket beter direct bij 71 graden kunnen inpakken denk ik en de temp van de Q constant laten.
Later alsnog ingepakt
Toen rustig afgewacht tot de Brisket 91 graden telde. Brisket in nieuw folie gedaan en een uurtje laten rusten.
Toen het zaakje uitgepakt en aangesneden.
Het resultaat kan beter. Naar mijn mening was het te droog, er zaten heerlijke stukjes bij. Maar ik heb onlangs sappigere en lekkerdere geproefd. Het rubben met alleen pezo was overigens wel erg lekker qua smaak. Toen maar wat burnends gemaakt.
Ik hoor graag waar en wat ik beter anders kan doen. Of het een koe sticker waard is laat ik aan jullie over.

Vlees ontdaan van overtollig vet en in de rub (pezo) gezet

Toen mocht het zaakje op de Q. Q ingesteld op 110 graden.

Al vrij snel (na uurtje of 5) zat de Brisket al op 71 graden maar een mooie bark was er nog niet. Dus wachtte ik met inpakken. Franklin zegt in zijn boek dat je de temp van de Q kunt verhogen om door de stall/zone te komen. Dus ik de temp van de Q omhoog gegooid. Dit alles kwam denk ik niet ten goede voor de Brisket. Ik had de brisket beter direct bij 71 graden kunnen inpakken denk ik en de temp van de Q constant laten.
Later alsnog ingepakt


Toen rustig afgewacht tot de Brisket 91 graden telde. Brisket in nieuw folie gedaan en een uurtje laten rusten.


Toen het zaakje uitgepakt en aangesneden.






Het resultaat kan beter. Naar mijn mening was het te droog, er zaten heerlijke stukjes bij. Maar ik heb onlangs sappigere en lekkerdere geproefd. Het rubben met alleen pezo was overigens wel erg lekker qua smaak. Toen maar wat burnends gemaakt.

Ik hoor graag waar en wat ik beter anders kan doen. Of het een koe sticker waard is laat ik aan jullie over.
