- Berichten
- 48
Eerste gerecht dat ik hier post (of ?berhaupt ergens post) dus als er iets ontbreekt / verkeerd aan is hoor ik het graag ;-)
Eerste stuk vlees in de 'biefstuk' familie dat ik op de BBQ maak sinds ik hem afgelopen zomer gekocht heb. Gelijk maar een flink stuk besteld een tijd geleden en gisteren uit de vriezer gehaald. Voor de BBQ aanging even in de peper en zout gezet;
De BBQ aangezet en op ~130 graden laten komen voordat het vlees er op kon, klein blokje kersenhout er bij gedaan om toch die lekkere rooksmaak te krijgen.
Keertje omgedraaid toen de kern rond de 38 graden zat en bij 49 graden in de kern naar direct gegaan;
Voordat ik hem op direct legde heb ik hem even droog gedept & ingesmeerd met wat olijfolie waar ik ook wat peper, knoflook poeder & zout in had gedaan. Dit boven het vuur gaf spektakel natuurlijk, denk dat ik dit volgende keer direct op een gril plaat doe zodat de korst net eventjes iets minder donker is en je de 'randen' wat mooier zit. Uiteindelijk heb ik een gietijzeren plaat er op gelegd en dat temde de vlammen natuurlijk direct.
Het eind resultaat, kern op 57 graden (medium rare);
Erg lekker van gegeten, heb ik het idee dat de veradering wat dunner had gemogen in het vlees maar goed dit was nu eenmaal wat ik besteld & gekregen had. Zeker voor herhaling vatbaar in elk geval.
Eerste stuk vlees in de 'biefstuk' familie dat ik op de BBQ maak sinds ik hem afgelopen zomer gekocht heb. Gelijk maar een flink stuk besteld een tijd geleden en gisteren uit de vriezer gehaald. Voor de BBQ aanging even in de peper en zout gezet;

De BBQ aangezet en op ~130 graden laten komen voordat het vlees er op kon, klein blokje kersenhout er bij gedaan om toch die lekkere rooksmaak te krijgen.
Keertje omgedraaid toen de kern rond de 38 graden zat en bij 49 graden in de kern naar direct gegaan;

Voordat ik hem op direct legde heb ik hem even droog gedept & ingesmeerd met wat olijfolie waar ik ook wat peper, knoflook poeder & zout in had gedaan. Dit boven het vuur gaf spektakel natuurlijk, denk dat ik dit volgende keer direct op een gril plaat doe zodat de korst net eventjes iets minder donker is en je de 'randen' wat mooier zit. Uiteindelijk heb ik een gietijzeren plaat er op gelegd en dat temde de vlammen natuurlijk direct.
Het eind resultaat, kern op 57 graden (medium rare);

Erg lekker van gegeten, heb ik het idee dat de veradering wat dunner had gemogen in het vlees maar goed dit was nu eenmaal wat ik besteld & gekregen had. Zeker voor herhaling vatbaar in elk geval.
